Η χρηματοδότηση αυτή συνέβαλε στην πρόσληψη επιπλέον 100 υπαλλήλων από την εταιρεία

Η συνολική χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), το λεγόμενο Σχέδιο Γιούνκερ, ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ και αναμένεται να ενεργοποιήσει 5,7 δισ. πρόσθετων επενδύσεων, αναφέρει στο twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η χρηματοδότηση αφορά:

Προγράμματα υποδομών και καινοτομίας: Έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση 11 έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(EIB) με τη στήριξη του EFSI, περίπου 1,4 δισ. συνολικής χρηματοδότησης, τα οποία αναμένεται να μοχλεύσουν 3,5 δισ. συνολικών επενδύσεων.

Mικρές και μεσαίες επιχειρήσεις:

Έχουν εγκριθεί εννέα συμφωνίες με ενδιάμεσες τράπεζες, χρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, με την υποστήριξη του EFSI, συνολικής χρηματοδότησης 313 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να ενεργοποιήσουν επενδύσεις 2,2 δισ. ευρώ, από τις οποίες αναμένεται να ωφεληθούν 11.298 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μεταξύ των ωφελούμενων είναι:

Η Terna Energy Group, με δάνειο 24 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εγκαταστήσει τρία συγκροτήματα ανεμογεννητριών στη Βοιωτία, στηρίζοντας δεκάδες θέσεις εργασίας.

Η Cosmote, η οποία με χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ θα αναπτύξει ευρυζωνικά δίκτυα σε επαρχιακές και απομακρυσμένες περιοχές.

Η Creta Farms, με 15 εκατ. ευρώ δανείων από την EIB, προκειμένου να αναπτύξει γραμμές νέων προϊόντων. H Creta Farms είναι πολλαπλάσια πιο καινοτόμος από τους ανταγωνιστές της στην παραγωγή υγιεινότερου κρέατος, με τη χρήση παρθένου ελαιολάδου. Η χρηματοδότηση αυτή συνέβαλε στην πρόσληψη επιπλέον 100 υπαλλήλων από την εταιρεία, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook