Δύο είναι τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ΠΑΕ ΟΦΗ την εβδομάδα που μας μπήκε και τα οποία καίνε για να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα την χρονιά η κρητική ομάδα. 

Το πρώτο που προέκυψε την Δευτέρα έχει να κάνει με τους πρώην ιδιοκτήτες της ομάδας τα αδέρφια Βατσινά και την κίνηση τους να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΠΑΕ ζητώντας άμεσα την καταβολή του ποσού των 780.000 ευρώ που είχε οριστεί ως αντίτιμο στη συμφωνία τους με τον Γιάννη Κουράκη για να τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών δηλαδή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας. 

Τα αδέρφια Βατσινά δεν έχουν εισπράξει κάποιες από τις επιταγές που θα έπρεπε να είχαν πάρει το προηγούμενο διάστημα λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ΠΑΕ τα τελευταία δύο χρόνια στη Β΄ Εθνική και αυτό τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους. 

Βέβαια η κίνηση τους αυτή μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην ΠΑΕ καθώς ζητάνε τα χρήματα αυτά να τα δεσμεύσουν και να τα πάρουν μέσα από τα χρήματα που έχει να λαμβάνει η κρητική ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την χορηγία του ΟΠΑΠ. 

Την Δευτέρα το πρωί είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των αδερφών Βατσινά στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου όμως ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος κατάφερε να πάρει αναβολή της εξέτασης της υποθέσεως για την Τρίτη στις 12.30 το μεσημέρι προκειμένου η κρητική ΠΑΕ να προλάβει να ενημερωθεί για τις απαιτήσεις των αδερφών Βατσινά μέσω του εξώδικου που έχουν καταθέσει και να κινηθεί αναλόγως για να προλάβει τα χειρότερα. 

"Καίνε" τα μεταγραφικά 

Την ίδια ώρα στον ΟΦΗ είναι σε πρώτο πλάνο και η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας η οποία όπως φάνηκε και στον αγώνα με τον Ατρόμητο είναι αναγκαία έτσι ώστε ο ΟΦΗ να καταφέρει να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο στο πρωτάθλημα. Τα μέτωπα για να κλείσει το ρόστερ είναι πολλά και ουσιαστικά μέχρι την Τετάρτη όπου κλείνει η μεταγραφική περίοδος θα πρέπει να έχουν γίνει άλλες 4 με 5 προσθήκες βασικών ποδοσφαιριστών. 

Ο Νίκος Μαχλάς σε συνεργασία με τον Νίκο Αναστόπουλο εξετάζουν πολλές περιπτώσεις και δεν αποκλείεται μέχρι σήμερα το βράδυ να υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις αφού ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την κρητική ομάδα , την ίδια ώρα που οι περιπτώσεις των Μπέρνς και Μακέτε Ντιόπ φαίνεται σε αυτή την φάση να απομακρύνονται για τον ΟΦΗ που εξετάζει και άλλες λύσεις για την ενίσχυση του στην μεσοεπιθετική γραμμή.