Αλήθεια

Ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν ευαισθησία σε κάποιες τροφές χωρίς να είναι γνωστοί οι μηχανισμοί. Η ευαισθησία αυτή μπορεί να προκαλέσει αγγειοσυστολή με αποτέλεσμα την εκδήλωση μίας ημικρανίας. Ανάμεσα τους πιθανούς ''ενοχους'' είναι και το τυρί.

Η τυραμίνη που περιέχει, έχει αγγειοσυσπαστικές ιδιότητες και να προκαλεί ημικρανίες σε ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.

Άλλες τροφές που περιέχουν τυραμίνη και θα πρέπει να αποφύγουν οι άνθρωποι που εντοπίσουν ευαισθησία σε αυτήν είναι τα τυριά ειδικά τα πολύ ώριμα, η μπανάνα, η σοκολάτα, το επεξεργασμένο κρέας και τα αλλαντικά, το ψάρι, η μπύρα, η σάλτσα σόγια και πολύ ώριμα φρούτα.


Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα