Για τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο και την ισοπαλία που απέσπασε η ομάδα του στη Νέα Σμύρνη μίλησε στο επίσημο σαϊτ της ομάδας ο Βραζιλιάνος μέσος του Εργοτέλη Σίλβα Τζούνιορ. 
Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε επίσης στο γκολ που πέτυχε στο 90΄ και με το οποίο η ομάδα του κατάφερε να πάρει τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας , ενώ μίλησε και για τους μελλοντικούς στόχους των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα στέλνοντας παράλληλα και το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σίλβα Τζούνιορ στο «www.ergotelis.gr» : 
Για τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο, ο αρχηγός του Εργοτέλη τόνισε: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι της φετινής περιόδου. Είχαμε άγχος, όπως συμβαίνει σε κάθε πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν αποδώσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά το δεύτερο μέρος ήταν καλό για εμάς και καταφέραμε να πάρουμε στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι σε μια καλή ομάδα».
Σε ότι έχει να κάνει με το γκολ που σημείωσε στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης και έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του, είπε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό γκολ για εμένα. Στο πρώτο ημίχρονο έχασα μια σπουδαία ευκαιρία και στο δεύτερο μέρος άλλη μια. Την τρίτη φορά κατάφερα να σημειώσω ένα πολύτιμο γκολ και αυτό διότι καταφέραμε να πάρουμε ένα βαθμό στα τελευταία λεπτά. Είμαι χαρούμενος που με το γκολ που πέτυχα βοήθησα την ομάδα μου. Αυτό μου δίνει περισσότερη ψυχολογία και πιστεύω ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα μπορέσω να σημειώσω και άλλα τέρματα. Θέλω να αφιερώσω το γκολ στα φτωχά παιδιά που μένουν στην περιοχή μου στη Βραζιλία, στο Παουλίστα».
Με την εμπειρία που διαθέτει και τα χρόνια που βρίσκεται στον Εργοτέλη, οι απόψεις του για τη συνέχεια και τους φετινούς στόχους της ομάδας του, έχουν ξεχωριστή βαρύτητα: «Δεν είναι εύκολος ο στόχος που έχουμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να τον επιτύχουμε. Είναι αλήθεια ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα που απαρτίζεται από καλούς ποδοσφαιριστές και καλό τεχνικό επιτελείο. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι με πολλούς συμπαίκτες μου παίζουμε πέντε χρόνια στην ίδια ομάδα. Όλοι έχουμε το όνειρο και την φιλοδοξία να παίξουμε στα Play off. Το πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε. Είμαστε καλύτερη ομάδα από κάθε άλλη φορά και χρονιά». 
Ενώ κλείνοντας έστειλε μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας του: «Θέλουμε όλους τους φιλάθλους στο γήπεδο. Μικρούς, μεγάλους, γυναίκες, άνδρες, παιδιά. Θέλω να φοράνε την φανέλα του Εργοτέλη και τους υπόσχομαι ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε το κάτι παραπάνω και για αυτούς. Να έρθουν και να γεμίσουν το Παγκρήτιο στάδιο. Η ομάδα το αξίζει και τους περιμένουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook