Επτά χρόνια… ισχνών αγελάδων ενδέχεται να περάσει η παγκόσμια οικονομία, ως αποτέλεσμα των απαιτούμενων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι Αμερικανοί οικονομολόγοι αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνάντηση που πραγματοποίησαν νομπελίστες στο πανεπιστήμιο St. Gallen στην Ελβετία, ο Schaeuble ανέφερε, ότι ίσως χρειαστούν πολλά χρόνια για να αποδώσουν καρπούς τα μέτρα λιτότητας.

«Ίσως έχουμε μπροστά μας επτά χρόνια ισχνών αγελάδων για την παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο Schaeuble, κάνοντας για λόγο για βραχυπρόθεσμο πόνο που θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα οφέλη.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.g, rο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη για στενότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής της Ευρώπης για να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

«Για να γίνει όμως αυτό, είναι σημαντικό να υπάρξει άμεση δημοσιονομική προσαρμογή και ριζικές μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook