Δείτε τον απίστευτο λόγο που τα παράθυρα αεροπλάνου έχουν μια μικροσκοπική τρύπα στο κέντρο. Δεν πάει το μυαλό σας!

Τόσες ώρες στο αεροπλάνο δίχως να μπορείτε να κάνετε πολλά, λογικό να έχετε προσέξει κάτι μικροσκοπικές τρύπες που υπάρχουν στα αεροπλάνα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχουν;

Σύμφωνα με το Tech Insider υπάρχει λόγος που υπάρχει αυτή η μικροσκοπική τρύπα και μάλιστα πολύ σημαντικός. Όσο το αεροσκάφος ανεβαίνει η πίεση έξω από αυτό, μειώνεται συγκριτικά με την πίεση αέρα μέσα στην καμπίνα. Έτσι, η τρύπα αυτή υπάρχει για να ρυθμίζει την πίεση του αέρα.

Το παράθυρο που εμείς βλέπουμε, στην πραγματικότητα αποτελείται από τρία παράθυρα. Το εξωτερικό, το ενδιάμεσο και το εσωτερικό. Ανάμεσα τους υπάρχει ένα μικρό κενό. Η τρύπα που φαίνεται κάτω και κεντρικά, ονομάζεται, «bleed» hole και εξισορροπεί την πίεση ανάμεσα στα παράθυρα. Παράλληλα, βοηθά ώστε να μην θολώνουν τα παράθυρα καθώς στο κενό ανάμεσα στα παράθυρα, εκκρίνεται υγρασία.

Το παράθυρο που βλέπει στο εσωτερικό της καμπίνας ο επιβάτης, ουσιαστικά υπηρετεί έναν σκοπό. Προστατεύει τα άλλα δύο παράθυρα σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης τραυματίσει την πρώτη πτυχή του παράθυρού του.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook