Στην αποτροπή 22 επιπλέον περιπτώσεων προχώρησε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία από την αρχή της χρονιάς έχει αντιμετωπίσει συνολικά 125 παρόμοιες περιπτώσεις.

Σε δύο από τις 22 προαναφερόμενες περιπτώσεις, οι παραλίγο αυτόχειρες μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία, καθώς κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα χαπιών. Σε δύο ακόμη περιπτώσεις, κρίθηκε απαραίτητος ο εγκλεισμός των ατόμων σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ύστερα από διαταγή εισαγγελέα.

Από τις αρχές του έτους, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, εντόπισε συνολικά (125) άτομα, ηλικίας από 13 έως 52 ετών, τα οποία εκδήλωσαν την πρόθεση να αυτοκτονήσουν, μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για ημεδαπούς και αλλοδαπούς, εκ των οποίων τέσσερις από Κύπρο, ένας από Αγγλία και ένας από Σρι Λάνκα.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2010, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο zougla.gr, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 58 συνανθρώπους μας να προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα, ενώ ο συνολικός αριθμός από το 2006 ανέρχεται στα 261 άτομα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook