Υλικά Συνταγής

6 χοντρές φέτες από κέικ βασιλόπιτα που περίσσεψε
4 μελομακάρονα
4 κουραμπιέδες (τινάζουμε την άχνη)
1 μικρή συσκευασία μερέντα (250 γραμ.)
1 συσκευασία (300 γραμ.) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Για το γαρνίρισμα
200 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
100 γραμ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
ξυλάκια για γλειφιτζούρια
τρούφα σοκολατας
σπασμένα καραμελάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Τρίβουμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα με τα χέρια σε ένα μπολ ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Αν το κέικ βασιλόπιτας είναι ξεροψημένο εξωτερικά, αφαιρούμε με το μαχαίρι τα σκληρά μέρη. Ψιχουλιάζουμε με τα χέρια μέσα στο μπολ και το κέικ. Προσθέτουμε στα τριμμένα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, και κέικ, τη μερεντα, και την κρέμα τυριού, και ανακατεύουμε καλά, έως ότου βραχούν και νοτίσουν καλά τα υλικά.

Πρέπει να μοιάζει η ζύμη με πλαστελίνη.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα δίσκο, πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού, και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά, για να σφίξουν.

Αφού παγώσουν και σφίξουν, τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα, και τα αφήνουμε στο δίσκο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Βουτάμε τα ξυλάκια σε σοκολάτα, και τα μπήγουμε στα γλειφιτζούρια. Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένες καραμέλες!

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε τρούφες, απλά πλάθουμε πιο μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα!