Ποιοι θα απαρτίζουν τα επόμενα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών στο Νομό;

Προεκλογική χρονιά φέτος αφού το 2019 είναι χρονιά εθνικών αλλά και δημοτικών εκλογών.

Για κάποιους όμως, μπορεί να είναι και εκλογική χρονιά, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετά το καλοκαίρι να έχουμε εθνικές εκλογές.

Τι ακούγεται όμως για τα Χανιά και τους υποψηφίους σε όλα τα επίπεδα, τι συζητείται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια της πόλης ως προς τα ψηφοδέλτια των Βουλευτικών εκλογών;

ΣΥΡΙΖΑ

Η παραίτηση του κ. Αντώνη Παπαδεράκη από την Γ.Γ. Εμπορίου δημιούργησε ένα θόρυβο για την πιθανότητα να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Χανίων, αλλά μάλλον «γλυκοκοιτά» μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές. 

Εκεί πιθανόν να υπάρχουν αλλαγές, αφού από τη μία πλευρά η Βάλια Βαγιωνάκη και ο Αντώνης Μπαλωμενάκης δεν έχουν παραγάγει ουσιαστική πολιτική και έργο για τον τόπο. 

Από την άλλη όμως ακούγεται ότι ο Παύλος Πολάκης δεν θα είναι υποψήφιος ξανά στα Χανιά, αλλά στη Β’ Αθηνών. Αυτό φαίνεται να είναι και το πιο λογικό, αφού με τα τωρινά δημοσκοπικά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει μόνο έναν Βουλευτή στον νομό και αυτός θα είναι λογικά ο πρώτος σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές, ο Γιώργος Σταθάκης. 

Βέβαια και για τον Γιώργο Σταθάκη εικάζεται από πολλούς ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό στον Αντώνη Παπαδεράκη, ο οποίος να σημειωθεί ότι παραιτήθηκε από τη θέση του Γ.Γ. πριν ξεκινήσει η προθεσμία των 18 μηνών που ορίζει ο νόμος για τους υποψήφιους Βουλευτές.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τα πράγματα είναι αρκετά πιο θολά. Σίγουρα έχει κοπάσει ο θόρυβος για τους 30 και πλέον υποψηφίους που ακούστηκαν για το ψηφοδέλτιο, κάτι που σε συνδυασμό με την  ανυπαρξία της τοπικής ΝΟΔΕ, έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στην δεξιά παράταξη στα Χανιά.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι τον τελευταίο ενάμισι μήνα και με την αλλαγή του Προέδρου της ΝΟΔΕ, φαίνεται ότι υπάρχει μία κινητικότητα και μάλλον μπαίνουν σε έναν σωστό ρυθμό και κυρίως στον ρόλο που πρέπει να έχει μία τοπική κομματική οργάνωση. 

Τα σίγουρα ονόματα που ακούγονται στις διάφορές πολιτικές συζητήσεις ωστόσο είναι λίγα: Ο τ. υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Δημήτρης Φραγκάκης και η δικηγόρος και πολιτευτής Έλβη Στασσίνου. 

Τις υπόλοιπες θέσεις στο ψηφοδέλτιο είναι άγνωστο ποιοι θα τις πάρουν, ίσως πιο έντονα να ακούγεται το όνομα του τ. Πρύτανη Βασίλη Διγαλάκη, ενώ για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη λέγεται ότι ο ίδιος επιθυμεί πάρα πολύ να είναι ξανά υποψήφιος, χωρίς όμως αυτό να βρίσκει αποδοχή στα γραφεία της οδού Πειραιώς.  

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Τέλος από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σίγουρα υπάρχει μία δυναμική μετά την ένωση, που αποτυπώθηκε και στις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις και φαίνεται έντονα στην τοπική κοινωνία. 

Τα στελέχη των Χανίων είναι συνεχώς σε αναβρασμό και μία διαρκή κινητικότητα για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, ενώ υπάρχουν ανοιχτές συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο του φορέα για τον Νομό. 

Σαφώς, όλα τα παραπάνω βασίζονται σε εκτιμήσεις και προέρχονται μέσα από συζητήσεις με ενεργά πρόσωπα στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση και τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο, μέχρι την οριστική ανακοίνωση των ενδιαφερομένων, σε κάθε περίπτωση. Τα παραπάνω είναι ουσιαστικά ο παλμός της πόλης αυτήν την περίοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook