Ελληνικό τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε συνολικά 30 Αφγανούς λαθρομετανάστες, κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του, εντόπισαν χθες τα ξημερώματα σε συνοικία της Βιέννης οι αυστριακές αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης Βιέννης της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, στο χώρο επιβατών του λεωφορείου βρίσκονταν 26 Έλληνες υπήκοοι και 7 Αφγανοί, ενώ έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους οι αστυνομικοί εντόπισαν σε διαμορφωμένους χώρους κάτω από το δάπεδο του λεωφορείου επιπλέον 22 πρόσωπα, ανάμεσά τους και παιδιά, όπως επίσης άλλο ένα πρόσωπο στο χώρο που κοιμάται ο οδηγός.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως έχουν ανακριθεί ήδη ο οδηγός του λεωφορείου και ο βοηθός του, ενώ τις περαιτέρω ανακρίσεις έχει αναλάβει η εγκληματολογική υπηρεσία Βιέννης.

Αξιοσημείωτο είναι πως, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, είχε συλληφθεί στη Βιέννη ομάδα 26 Ελλήνων υπηκόων, ομογενών από τη Γεωργία, με την κατηγορία της διακίνησης λαθρομεταναστών από την Ελλάδα στην Αυστρία.

Οι 14 άνδρες και οι 12 γυναίκες είχαν συλληφθεί έπειτα από παρακολούθηση από αστυνομικούς του λεωφορείου του οποίου επέβαιναν, μαζί με 23 παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη, κατά την αποβίβασή τους σε συνοικία της Βιέννης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το λεωφορείο εκείνο, όπως προφανώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν καμουφλαρισμένο ως τουριστικό πούλμαν και διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οποία κατέφευγαν οι λαθρομετανάστες, ηλικίας μεταξύ 14 και 37 ετών, σε κρίσιμα σημεία της διαδρομής, συνοριακούς σταθμούς ή μέσα σε πόλεις.

Από τις ανακρίσεις είχε προκύψει πως καθένας από τους λαθρομετανάστες, των οποίων τελικός προορισμός ήταν το Κέντρο Ασύλου Τράισκιρχεν, νότια της Βιέννης, είχε καταβάλει για τη μεταφορά του το ποσό των 8.500 δολαρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook