Για ανυπαρξία ουσιαστικού έργου και για απομονωτισμό και περιθεροποίηση της Κισσάμου, κατηγορεί την δημοτική αρχή ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης 

Στην σχετική ανακοίνωση του κ. Γιώργου Μυλωνάκη, υπο τον τίτλο «Ας είναι το 2018, ένα καλύτερο έτος για τον Δήμο ΚΙσσάμου», αναφέρονται τα εξής:

“Στις 28/12/2017 ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Κισσάμου για το 2018, την τελευταία ουσιαστικά χρονιά πριν τις εκλογές (αν δεν υπάρξει κάποια παράταση). Μιλάμε για μια πολύ μακρά θητεία, 5 και ίσως και κάτι παραπάνω ετών, χρόνος σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που ουσιαστικά διοικήσαμε την προηγούμενη περίοδο έως τις εκλογές. 

Σήμερα η δημοτική αρχή, διοικεί ήδη 40 μήνες, παρέλαβε ένα στημένο και αρκετά οργανωμένο δήμο, τα χρέη ήταν ελάχιστα και η αποπληρωμή τους ουσιαστικά δρομολογημένη (καμία σχέση με το οικονομικό χάος που παραλάβαμε εμείς). Και το κυριότερο ήταν, πως ο δήμος είχε μετατραπεί σε εργοτάξιο με εξασφαλισμένα έργα ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ να εκτελούνται ή να έχουν εκτελεστεί, ενώ υπήρχε και εξαιρετική σχέση με φορείς και υπηρεσίες εντός και εκτός νομού, απόρροια της στρατηγικής συνεργασιών και συμμαχιών που είχαμε ακολουθήσει στο λίγο διάστημα που ήμασταν δημοτική αρχή. 

Επίσης, σε σημαντικά θέματα του δήμου μας είχε επιδιωχθεί και επιτευχθεί η συστράτευση όλου ή του μεγαλύτερου μέρους του δημοτικού συμβουλίου, γιατί εμείς δεν πορευτήκαμε με την λογική της κατηγορίας, της απαξίωσης και της μόνιμης υποτίμησης του έργου των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Αντιθέτως, προβάλλαμε τα καλά, στηρίξαμε στρατηγικές επιλογές των προηγούμενων και δεν επιδείξαμε κομπλεξισμό και λογική ισοπέδωσης των πάντων. 

Η σημερινή δημοτική αρχή και ειδικά ο δήμαρχος, από το πρώτο έτος διοίκησης, είχε ήδη «καταφέρει» την πλήρη διάλυση του καλού κλίματος και των συμμαχιών, καθώς τσακώθηκε και διαφώνησε με όποιο φορέα, με όποια υπηρεσία και με όποιο αρμόδιο είχε την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο του (αν δεν τσακώθηκε με κάποιους είναι θέμα τύχης και ζήτημα χρόνου να φτάσει και η σειρά τους). Αυτοί ήταν πάντα οι άσχετοι και έκαναν πάντα λάθος, αυτός ήξερε πάντα το σωστό και αν οι άλλοι δεν το καταλάβαιναν ήταν και ύποπτοι… Και έτσι πολύ γρήγορα, απομονώθηκε ο δήμος από όλους και από όλα…

Ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο πολιτικό «έγκλημα» που συντελέστηκε: Η απομόνωση και περιθωριοποίηση της Κισσάμου. Δεν χρειάζεται να αναλύσω πόσο φτωχός από έργα και από προοπτικές είναι ο προϋπολογισμός του δήμου. Γιατί στους προϋπολογισμούς (του δήμου και των άλλων φορέων που εκτελούν έργα στην Κίσσαμο) εγγράφονται οι υπαρκτές πιστώσεις και όχι τα φανταστικά έργα. Ευτυχώς που απομένουν πιστώσεις ακόμη από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ευτυχώς που η Περιφέρεια συνεχίζει να στηρίζει την Κίσσαμο και να εκτελεί έργα. 

Το θέμα όμως δεν είναι η δημοτική αρχή, το θέμα είναι ο δήμος Κισσάμου και οι ευκαιρίες που συνεχώς χάνει. Εγώ και οι συνεργάτες μου, όπου και όπως μπορούμε, στηρίζουμε τον τόπο μας και ζητούμε να έρχονται έργα στην Κίσσαμο, χωρίς αυτοπροβολή και χωρίς να δημοσιοποιούμε κάθε μας ενέργεια. Και στα πλαίσια αυτά, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ξεκάθαρη δήλωση του κ. Αρναυτάκη, πως δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της Παράκαμψης των Τοπολίων. Για το θέμα αυτό, είχαμε συνεχή επικοινωνία και ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την υλοποίηση του έργου εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, αλλά δεν επιλέξαμε την δημοσιότητα παρά μόνο το καλό του τόπου. 

Και με την ευκαιρία, να ξεκαθαρίσω το εξής: Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και π.χ. στο θέμα του ΒΟΑΚ δεν συμφωνώ με όλους τους έως τώρα χειρισμούς της Περιφέρειας. Όμως, οι κύριοι Αρναουτάκης και Βουλγαράκης, στα 7 χρόνια θητείας τους, με τις επιλογές, τις αποφάσεις και τις υπογραφές τους, έχουν έως τώρα –επίσημα- χρηματοδοτήσει έργα στην Κίσσαμο που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ!!! Και έχω την διαβεβαίωση πως σχεδιάζουν αρκετά ακόμα. Το να έχουν επιλέξει κάποιοι να τους κατηγορούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν και να τους φορτώνουν την δική τους ανυπαρξία και ανικανότητα, είναι σαφές δείγμα αγνωμοσύνης, αχαριστίας και όχι μόνο. Οπότε ας σταματήσουν, γιατί έτσι και αλλιώς αυτοί εκτίθενται. Εγώ προσωπικά, τους ευχαριστώ δημόσια για όσα έχουν κάνει για τον τόπο μου και –όπως πάντα- τους ζητώ να κάνουν ακόμα περισσότερα.

Εύχομαι το 2018 να είναι μια καλή χρονιά για την χώρα. Ειδικά για τον Δήμο Κισσάμου, εύχομαι να είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά από τις προηγούμενες, γιατί το έχουμε ανάγκη. Όσοι πραγματικά το θέλουν, θα προσπαθήσουν γι’ αυτό. Οι υπόλοιποι, τουλάχιστον ας μην σταθούν εμπόδιο.
 
Μυλωνάκης Γεώργιος
Πρώην δήμαρχος Κισάμου & επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook