Σεμινάριο από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές τεχνικές σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας παρουσιάζει το σεμινάριο που διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν ν΄ αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και να φτιάξουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου. Επίσης, θα μπορούν να παράξουν τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι. Και όλα αυτά με αγνά, φυσικά υλικά!

Ενότητες σεμιναρίου:

Είδη σαπουνιού

Μέθοδοι σαπωνοποίησης

Ορισμός και χημική σύσταση

Εξοπλισμός – μέτρηση ph

Χρωματισμός – αρώματα – συνταγές

Εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού

Δικαίωμα συμμετοχής: Το κόστος του προγράμματος είναι 160€ ανά συμμετοχή

Χρόνος Διεξαγωγής: 20 ώρες, Τρίτη & Πέμπτη 17:00-21:15  16/01, 18/01, 23/01 και 25/01.

Εισηγήτρια: Η Μαρία Δρούλου είναι πτυχιούχος εκπαιδευτικός και έχει υπηρετήσει στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια για 6 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μελισσοκομίας και παραγωγής φυτικών καλλυντικών. Από το 2012 εργάζεται ως επαγγελματίας μελισσοκόμος και Σαπουνοποιός.

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την εκπαίδευση, τις νέες μεθόδους διδασκαλίας και πλέον είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων με διδακτικό αντικείμενο τη Μελισσοκομία, την παραγωγή σαπουνιού και φυτικών καλλυντικών. Συνεργάζεται με συλλόγους, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, σε πρότζεκτ και θεματικές εβδομάδες σχολείων Α/βαθμιας και Β/θμιας. Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ και Οικογιορτές. Επίσης, έχει συγγράψει άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί ηλεκτρονικά και στον τοπικό τύπο.

Επικοινωνία: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302736 & 302730 φαξ 2810-227189, [email protected] από 09:00 έως 14:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook