Οι αρχές τον έψαχναν εδώ και 23 μέρες

Τη σορό ενός άνδρα ανέσυραν λίγο μετά τις 13:00, σήμερα, από τον βυθό στο Δέλτα του ποταμού Έβρου άνδρες της 4ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκτιμάται ότι πρόκειται για τη σορό του 49χρονου ερασιτέχνη ψαρά, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στην περιοχή του Δέλτα. Η σορός εντοπίστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή, στο πλαίσιο των αδιάλειπτων επί 23 ημέρες ερευνών εντοπισμού του 49χρονου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η σορός εντοπίστηκε στον βυθό στο μέσον του ποταμού, σε σημείο δύσκολα προσεγγίσιμο και ως εκ τούτου ζητήθηκε η συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ, πλωτό σκάφος της οποίας με δύο πυροσβέστες ανέσυραν το άψυχο σώμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διοικητής της 4ης ΕΜΑΚ, επιπυραγός Σπύρος Κούτρας, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο σημείο του ποταμού, το ύψος και η θολότητα των νερών κατέστησαν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των ερευνών, στις οποίες συμμετείχε τόσο σκάφος της ΕΜΑΚ με βυθόμετρο, όσο και δύτες με κάμερα από τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως τόσο οι αστυνομικές Αρχές, όσο και η Πυροσβεστική, καθώς και εθελοντές-μέλη ομάδων διάσωσης, καθημερινά βρίσκονταν στο σημείο όπου είχε ανασυρθεί προ ημερών το όχημα του 49χρονου, συναισθανόμενοι το δράμα της οικογένειας του αγνοούμενου.

Ακριβή και αξιόπιστα στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού άνδρα θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, όπου μεταφέρθηκε η σορός. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναγνώριση του 49χρονου από μέλος της οικογένειάς του που ήταν παρών κατά την ανάσυρση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook