Αν ακόμη κουβαλάς το ενοχλητικό φούσκωμα των εορτών, η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σου!

Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως το τζίντζερ, το λεμόνι και το αγγούρι μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα τονωτικά ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη σου ευεξία και να απαλλαγείς από το βάρος που νιώθεις στην περιοχή της κοιλιάς σου.

1. Τονωτικό ρόφημα με ιβίσκο και τζίντζερ

Θα χρειαστείς: 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη ιβίσκου, 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ πάχους 2,5 εκατοστών (αποφλοιωμένο και τριμμένο), ½ κουταλιά του γλυκού μέλι.

Πώς θα το φτιάξεις: Τοποθέτησε τα άνθη του ιβίσκου και το τζίντζερ σε μια μεγάλη κούπα. Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και κάλυψε την κούπα για 10 λεπτά. Στράγγιξε το ρόφημα και πρόσθεσε το μέλι.

Γιατί σε βοηθά: Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδη δράση χάρη σε σύνθετες ουσίες που περιέχει (τζιντζερόλες). Επίσης, το τζίντζερ διευκολύνει την πέψη ώστε να αποτρέψει τα αέρια, άρα και το φούσκωμα στην κοιλιά. Από την άλλη, ο ιβίσκος παρέχει πολυφαινόλες που «ηρεμούν» το πεπτικό. Τέλος, το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και επίσης θα δώσει γεύση στο ρόφημά σου.

2. Τονωτικό ρόφημα με μαϊντανό, μάραθο και λεμόνι

Θα χρειαστείς: ¼ του φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού, 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους μάραθου, 1 φέτα λεμόνι χωρίς τα σπόρια, ¼ της κουταλιάς του γλυκού μέλι.

Πώς θα το φτιάξεις: Βάλε σε ένα μπολ τον μαϊντανό και το μάραθο. Πρόσθεσε τον χυμό του λεμονιού και περίπου 240 ml ζεστό νερό. Κάλυψε το μπολ για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια στράγγιξε το ρόφημα σε μια κούπα. Πρόσθεσε το μέλι και απόλαυσε το ρόφημά σου σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.

Γιατί σε βοηθά: Τα συστατικά του μαϊντανού εξουδετερώνουν βλαβερά βακτήρια, το μάραθο ανακουφίζει από τις κράμπες στην κοιλιά, ενώ το λεμόνι έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

3. Τονωτικό ρόφημα με αγγούρι και μέντα

Θα χρειαστείς: 3 κουταλιές της σούπα φρέσκα φύλλα μέντας, 1 μικρό αγγούρι (περίπου 200 γραμμάρια) χωρίς τη φλούδα του, μία πρέζα χοντρό αλάτι.

Πώς θα το φτιάξεις: Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με 4 φλιτζάνια κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, στράγγιξε το μείγμα και σέρβιρέ το σε ένα ποτήρι.

Γιατί σε βοηθά: Τόσο το αγγούρι όσο και η μέντα έχουν αναζωογονητική δράση και σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις φλεγμονές στο στομάχι. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι η μέντα ανακουφίζει από τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου λόγω της δράσης της ενάντια στις φλεγμονές που εκδηλώνονται κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook