Mέσα στις λύσεις που εξετάζονται, είναι και αυτή της μεταφοράς των εκρηκτικών στις στρατιωτικές αποθήκες που βρίσκονται στον Ξερόκαμπο, κοντά στο Τυμπάκι.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις Λιμενικές και Αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου  για τους 410 τόνους εκρηκτικών με τα οποία είναι φορτωμένο το πλοίο “Ανδρομέδα” το οποίο και κατασχέθηκε.

Στόχος όλων είναι να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν η κινητή αυτή βόμβα και να καταλήξει σε μέρος ασφαλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις λύσεις που εξετάζονται, είναι και αυτή της μεταφοράς των εκρηκτικών στις στρατιωτικές αποθήκες που βρίσκονται στον Ξερόκαμπο, κοντά στο Τυμπάκι για φύλαξη.

Και τούτο γιατί υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι τοποθέτησης των εκρηκτικών, υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό (πυροτεχνουργοί) με τεράστια εμπειρία και βέβαια είναι χώρος ασφαλής για τα πυρομαχικά.

Προβληματισμός υπάρχει ως προ τη μεταφορά τους με δυο λύσεις να εξετάζονται.

Η πρώτη να μεταφερθούν οδικώς με φορτηγά στο Ξερόκαμπο και η δεύτερη να μεταφερθεί το πλοίο στην Αγία Γαλήνη και από εκεί να μεταφερθούν στο στρατόπεδο, που η απόσταση είναι κοντινή (περίπου 10 χλμ.).

Πάντως οι αποφάσεις θα παρθούν το συντομότερο, καθώς ασκούνται πολλές πιέσεις για την άμεση απομάκρυνση των εκρηκτικών από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook