Το αρνητικό σερί του Πλατανιά καλά κρατεί, αφού η αγωνιστική “ανάσταση” των “ερυθρόλευκων” δεν ήρθε ούτε στα “Πηγάδια”.

Η ομάδα του Μανουέλ Ρόκα σε ένα ματς που έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες ηττήθηκε με 3-2 από την Ξάνθη, που είχε πρωταγωνιστές τον επιθετικό της Γέντρισεκ και τον τερματοφύλακά της Ζίβκοβιτς.

Αυτή ήταν η 15η σερί ήττα του Πλατανιά σε όλες τις διοργάνωσεις, η 12η στο πρωτάθλημα και η 9η (σε πρωτάθλημα-Κύπελλο) σε ισάριθμα ματς του Ρόκα στον πάγκο! Η τελευταία νίκη του Πλατανιά υπενθυμίζεται ότι ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου απέναντι στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε… στραβά για τον Πλατανιά, με τον Ντικαμονά (μετά τη Λεωφόρο) να παραχωρεί πέναλτι και στα “Πηγάδια”, όταν “γκρέμισε” τον πρώην παίκτη του Κισσαμικού Κίκε. Ο Γέντρισεκ σκόραρε στο 5′ από την “άσπρη βούλα” κι έβαλε από νωρίς δύσκολα στη χανιώτικη ομάδα.

Ο Πλατανιάς έφτασε μία… ανάσα από την ισοφάριση με τον Μαλσά (26′) και λίγα δευτερόλεπτα μετά είχε καλή στιγμή με τον Πετρόπουλο, αλλά αντί να γίνει το 1-1 έγινε το 2-0 ένα λεπτό μετά με τον Μπαξεβανίδη που σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Super League. Με τη σέντρα ο Πλατανιάς απείλησε με τη μείωση του σκορ αλλά ξανά ο Ζίβκοβιτς αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε σουτ του

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν λιγοστές, με την Ξάνθη στο 78′ από βολέ του τερματοφύλακά της Ζίβκοβιτς να “βρίσκει” το 3-0 με τον Γέντρισεκ. Κάπου εκεί (αλλά και καθυστερημένα όπως φάνηκε) ήρθε η αντίδραση του Πλατανιά, που μείωσε στο 80′ με πέναλτι του Ενσικουλού και έδωσε δραματικό τόνο στα τελευταία λεπτά με το 1ο γκολ του Πετρόπουλου με τη φανέλα του στο 88′. Στο 93′ η χανιώτικη ομάδα “άγγιξε” το “θαύμα” αλλά ο Γκρζέλτσακ ήταν άστοχος.

Οι φάσεις του αγώνα
5′ ΓΚΟΛ: Ο Μάνταλος καταλογίζει πέναλτι για μαρκάρισμα του Ντικαμονά στον Κίκε και ο Γέντρισεκ ευστοχεί παρά την προσπάθεια του Κλιάιτς.
18′ Φάουλ του Τριάδη η μπάλα πέρασε πάνω από όλα τα σώματα και ο Κλιάιτς έστω και δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ.
26′ Κοντά στην ισοφάριση ο Πλατανιάς. Από κόρνερ του Δημούτσου η μπάλα έφτασε στον Μαλσά, το σουτ του οποίου απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι ο Ζίβκοβιτς, παραχωρώντας νέο κόρνερ.
27′ Ο Δημούτσος εκτελεί ξανά το κόρνερ, από απομάκρυνση αμυνόμενου η μπάλα φτάνει στον Πετρόπουλο,  το γυριστό σουτ του οποίου καταλήγει πάνω από την εστία στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
27′ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Λουσέρο ο Γέντρισεκ δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ αλλά η μπάλα έφτασε στον ξεμαρκάριστο Μπαξεβανίδη, που με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1ο γκολ της καριέρας του στη Super League (2-0).
28′ Ο Ζίβκοβιτς και πάλι αρνείται το γκολ σε σουτ του Δημούτσου μέσα από την περιοχή. Ο μέσος του Πλατανιά έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από σέντρα του Ενσικουλού.
55′ Κόρνερ του κεφαλιά του Ντικαμονά άουτ.
56′ Ο Ενσικουλού γυρίζει στον Δημούτσο που σεντράρει, ο Ζίβκοβιτς σωτήρια προ του Κοροβέση μπλοκάρει.
78′ ΓΚΟΛ: Από βολέ του Ζίβκοβιτς (!) ο Γέντρισεκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ιδανικό πλασέ κάνει το 3-0.
80′ ΓΚΟΛ: Ο Φλίσκας έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στον Ενσικουλού με τον Μάνταλο να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος ο “παθών” έστω και με δυσκολία λόγω του αέρα, ο Ζίβκοβιτς λίγο έλειψε να αποκρούσει αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
88′ ΓΚΟΛ: Από μπαλιά του Κοροβέση ο Πετρόπουλος με σουτ μειώνει σε 3-2, με το 1ο γκολ του γκολ με τη φανέλα του Πλατανιά.
90+3′ Από φάουλ του Κοροβέση ο Γκρζέλτσακ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας)-Βασιλόπουλος
4ος διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Λισγάρας (83′), Μπαξεβανίδης (90+3′)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας (61′ Φασίδης), Κίκε (82′ Σιλά), Λουσέρο (46′ λ.τρ. Καμαρά), Τριάδης, Γέντρισεκ.

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Ουές (68′ Παπανικολάου), Ντουαλά (68′ Γκρζέλτσακ), Μαλσά, Δημούτσος, Κοροβέσης, Πετρόπουλος, Ενσικουλού.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook