H Tesla με καθυστέρηση ξεκίνησε να κατασκευάζει κεραμίδια για τις «ηλιακές στέγες» στο εργοστάσιό της στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα δημοσίευμα του Reuters.

 Η εταιρεία, επίσης, θα ξεκινήσει τη διαδικασία παράδοσης των παραγγελιών στους πελάτες της οι οποίοι κατέβαλαν πέρυσι προκαταβολή 1.000 δολ., κάνοντας προπαραγγελίες για  «ηλιακά κεραμίδια», καθώς η εγκατάσταση «πράσινων» στεγών αναμενόταν να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017. Σύμφωνα με το Reuters, πλέον η εγκατάσταση των ηλιακών στεγών θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Η Tesla υπογραμμίζει ότι οι «ηλιακές στέγες» θα κοστίζουν λιγότερο από τις κανονικές, περί τα 21,85 δολ. το τετραγωνικό πόδι έναντι 24,5 δολαρίων, και αποτελούν βέλτιστη λύση για όσους επιθυμούν να επισκευάσουν τις στέγες τους, είτε εξετάζουν την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ. Τα «ηλιακά κεραμίδια» μοιάζουν με τα κανονικά, αν και έχουν ορισμένες διαφορές από αυτά.

Δεν μπορούν να καταλαμβάνουν ολόκληρη την επιφάνεια της στέγης και κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει το ποσοστό που επιθυμεί με μέγιστο το 70%, ενώ από αυτό εξαρτάται και το συνολικό κόστος της «ηλιακής στέγης».  Γενικά, όσα περισσότερα «ηλιακά κεραμίδια», τόσο ακριβότερη η στέγη.

Να σημειωθεί ότι από την ιστοσελίδα της η εταιρεία εξακολουθεί να δέχεται προπαραγγελίες με προκαταβολή 1.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook