ΣTIΣ αντιδράσεις που θα πυροδοτήσει η συμφωνία Alpha Bank – Eurobank – Κατάρ και κυρίως στην απάντηση που θα δώσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον της τραπεζικής αγοράς. Hδη στα επιτελεία όλων των ελληνικών τραπεζών έχει σημάνει συναγερμός και πραγματοποιούνται έκτακτες συσκέψεις κορυφής, προκειμένου να αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα και να χαραχθούν οι επόμενες κινήσεις στρατηγικής.

Κομβικό σημείο για την επόμενη ημέρα θεωρείται, σύμφωνα με την express.gr, η αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας, καθώς η διοίκησή της έχει υπάρξει όλους αυτούς τους μήνες ένθερμος υποστηρικτής της συνένωσης δυνάμεων στο τραπεζικό σύστημα, στρατηγική που την απέδειξε άλλωστε και με την προ μηνών πρόταση προς την Alpha Bank.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας τάσσονταν χθες υπέρ της συμφωνίας Alpha Bank – Eurobank – Κατάρ χαρακτηρίζοντάς την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το πιστωτικό σύστημα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επί του παρόντος θα περιμένουν την αποσαφήνιση των όρων του deal καθώς και τα αποτελέσματα του rollover και της διαγνωστικής μελέτης της BlackRock, πριν καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Την ίδια στιγμή ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε στο Reuters μετά την είδηση του deal μεταξύ Alpha Bank και Eurobank ότι η διοίκηση της Πειραιώς δεν βρίσκεται στην παρούσα φάση σε συζητήσεις για συγχώνευση, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τη χθεσινή εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για τον τραπεζικό κλάδο, την επιχειρηματική κοινότητα και την οικονομία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook