Δείτε το προτεινόμενο ωράριο για καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα.

To προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ενώ τα  πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ,  θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική και δεν δεσμεύει τους καταστηματάρχες ενώ η πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων και στην Κρήτη, τάσσονται κατά του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει κηρύξει για σήεμρα πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

«Στις 14 Γενάρη, για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη. Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Δείτε επίσης: Ανοιχτά αλλά άδεια τα καταστήματα στα Χανιά (φωτο)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook