Μία μόνο απόφαση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στάθηκε αρκετή για να χάσει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τι συνέβη;

Την Πέμπτη το Facebook ανακοίνωσε πως θα μειώσει την ειδησεογραφία και θα δώσει χώρο κυρίως στα posts φίλων. Η ανακοίνωση είχε σαν αποτέλεσμα η αξία μετοχών της ιστοσελίδας να μειωθεί κατά σχεδόν 4% πριν από το άνοιγμα των αγορών στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Μέχρι το κλείσιμο των εργασιών την Παρασκευή, οι μετοχές του Facebook κυμαίνονταν στα 179,37 δολάρια, μειωμένες κατά περισσότερο από 4,4% από την τιμή της Πέμπτης που ήταν στα 187,77 δολ.

Το Forbes έχει υπολογίσει ότι για τον Ζάκερμπεργκ, τον συνιδρυτή, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, αυτό μεταφράστηκε σε ένα προσωπικό χτύπημα ύψους 3,3 δισ. δολαρίων- με 4,4% μείωση της προσωπικής του περιουσίας!

Παρά την απώλεια 3,3 δισ. δολάριων ο Ζάκερμπεργκ εξακολουθεί να αξίζει 72,4 δισ. δολάρια.

Ο Ζάκερμπεργκ εξήγησε τους λόγους  για τους οποίους άλλαξε τον αλγόριθμο ειδήσεων ειδήσεων σε μια ανάρτηση στο Facebook την Πέμπτη, λέγοντας ότι ήθελε η ιστοσελίδα να δώσει προτεραιότητα στις θέσεις των φίλων και της οικογένειας παρά στα εμπορικά σήματα.

Η συγκεκριμένη απόφαση όμως έκανε τις αγορές να αντιδράσουν άσχημα, τουλάχιστον προς στιγμή αφού ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν πως θα λειτουργήσει καλά για την εταιρεία μακροπρόθεσμα.

Κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια τι θα συμβεί… Τη Δευτέρα θα φανούν όλα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook