“Έρημη” η αγορά των Χανίων καθώς το άνοιγμα των καταστημάτων σήμερα, 1η Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δεν προσέλκυσε κόσμο 

Να λειτουργήσει τα καταστήματα σήμερα, πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, αποφάσισε η πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου, τόσο στο ιστορικό κέντρο, όσο και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των Χανίων, όμως φαίνεται οτι η ανταπόκριση των καταναλωτών δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος καθώς απέτρεψε τον κόσμο από την καθιερωμένη κυριακάτικη βόλτα που ενδεχομένως θα συνδυαζόταν και με αγορές από καταστήματα.

Η κίνηση στους δρόμους και στα εμπορικά καταστήματα είναι υποτονική και η εικόνα τους σήμερα το πρωί, εκτός από τις ανοιχτές πόρτες, δεν θυμίζει σε τίποτα οτι λειτουργούν κανονικά. Καλύτερη φαίνεται οτι είναι η κίνηση στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 8 το βράδυ.

Υπενθυίζεται οτι τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν στις 11:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα ενώ τα  πολυκαταστήματα – όπως και τα σούπερ μάρκετ όπως αναφέρθηκε –  θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ. 

Η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική και δεν δεσμεύει τους καταστηματάρχες ενώ η πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων και στην Κρήτη, τάσσονται κατά του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook