Πεδίο επιχειρηματικών συμφωνιών για ντόπιους μεταποιητές κάθε λογής προϊόντων με βασικό συστατικό την ήμερη κάνναβη και ξένους επιχειρηματίες αποτέλεσε η πρώτη διεθνής έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα. 

Στην Athens Cannabis Expo 2018 που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την περασμένη Παρασκευή βρέθηκαν επί τριήμερο χιλιάδες κόσμου.

Μεταξύ αυτών αγρότες – επίδοξοι παραγωγοί βιομηχανικής κάνναβης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα κάνναβης και τις μεγάλες δυνατότητες που μπορεί να δώσει το προϊόν, εφόσον βέβαια λυθεί το θέμα της απορρόφησης της παραγωγής.

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Στα εγκαίνια του Athens Cannabis Expo 2018, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστράτιος Ζαφείρης. 

Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα». 

Έρχονται τροπολογίες για την φαρμακευτική κάνναβη

Ο ίδιος τόνισε ότι σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας». 

Αναφερθείς στις τροπολογίες για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως αναμένονται στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων. 

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαφείρης έκανε λόγο για ένα «φυτό που έχει τεράστιες δυνατότητες» και είπε ότι από τη βιομηχανική κάνναβη μπορούν να παραχθούν 22.500 προϊόντα, υπογραμμίζοντας πως η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι «το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί, στα νόμιμα πλαίσια». 

Η εκπρόσωπος της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης για την κάνναβη, Ελένη Μπέλλου, υπογράμμισε μιλώντας στο AgroNews ότι «σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης, με μεγάλες προοπτικές, τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει» και συμπλήρωσε ότι «πολλοί αγρότες βρέθηκαν στο Τάε Κβο Ντο για να μάθουν για όλες τις νέες τάσεις και να πληροφορηθούν για την καλλιέργεια». 

Από σοκολάτες με κάνναβη μέχρι δομικά υλικά

Μια τεράστια γκάμα από προϊόντα με συστατικό την κάνναβη είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης. Μπύρα με άνθος κάνναβης, κρητικό κανναβορακόμελο, «μπαρουταρισμένα» αφεψήματα και σοκολατένια τσιμπολογήματα, ντόπια γραβιέρα κάνναβης, κανναβέλαιο σε παξιμάδια, φρεσκοψημένες Mystic πίτσες και μακαρόνια από αλεύρι κάνναβης.

Παράλληλα, το κοινό μπόρεσε να δει για πρώτη φορά οικολογικά δομικά υλικά που υπόσχονται άψογη θερμομόνωση και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, τσάντες μαζί με μπλούζες, πλεκτά πουφ και μαξιλάρια φτιαγμένα στον αργαλειό –όλα από κλωστική κάνναβη– που δηλώνουν άφθαρτα και ανθεκτικά στον χρόνο, φαρμακευτικά σκευάσματα (αλοιφές, κρυστάλλους υπόθετο, μαστίχα κ.α.) που εγγυώνται βιολογικές διεργασίες και άμεσα αποτελέσματα στις παθήσεις μέχρι τον κατάλληλο εξοπλισμό για να παράξεις d-i-y τα δικά σου κανναβοπροϊόντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook