Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, σήμερα στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται:

“Συνάδελφοι συναδέλφισσες το πολυνομοσχέδιο-φωτιά που έφερε η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή  υλοποιεί κατά γράμμα τις παραγγελίες βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ΕΕ και ΔΝΤ, για καταστολή του εργατικού λαϊκού κινήματος και νέα επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή κατοικία, με αποκορύφωμα το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.

Πέρα από τα νέα εμπόδια που βάζουν στο ζήτημα της απεργίας, που η εργατική τάξη κατέκτησε με αίμα, εξορίες και φυλακές, έρχεται και η διεύρυνση των πλειστηριασμών, φέρνει νομοθετικές διατάξεις που οδηγούν σε βάρβαρες ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων  και του κλάδου μας. Στο κλάδο μας τα τελευταία χρόνια έχουμε υποστεί φοβερή μείωση μισθών, κατάργηση επιδομάτων, κατάργηση  του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα. Σε όλα αυτά, έρχονται να προσθέσουν τσεκούρι στο επίδομα βαρέου και ανθυγιεινού αφού θα επανακαθοριστούν όλες οι ειδικότητες από μηδενική βάση και εναρμόνιση με την υπόλοιπη ΕΕ, που δεν το παίρνει κανείς. Απαγορεύουν τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου οποιασδήποτε σχέσης εργασίας ορισμένης διάρκειας και οδηγούν σε περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις δομών στους δήμους με αφορμή την απαράδεκτη αξιολόγηση στο δημόσιο που αποσκοπεί σε απολύσεις.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στην υλοποίηση όλης της αντεργατικής πολιτικής, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Ως γνήσιοι υπερασπιστές των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεων, επιλέγουν να σιωπήσουν. Το ίδιο συμβαίνει και σε επίπεδο νομού οπού οι “ανεξάρτητοι” συνδικαλιστές στις διοικήσεις των σωματείων κρύβονται πίσω από τις παρατάξεις τους στην ομοσπονδία που δεν δέχτηκαν ούτε καν να συζητήσουν για απεργία την ήμερα ψήφισης τον προαπαιτούμενων  και για το μεγαλύτερο όπλο του εργαζομένου που είναι η απεργία. Λειτουργούν ανοιχτά για χάρη των αφεντικών που τους ανέθεσαν ρόλο απεργοσπαστικό. Οι μάσκες έπεσαν και έδειξαν ξεκάθαρα ποιοι είναι και τι ρόλο έχουν στο κίνημα. Να τους παραμερίσουμε και να πάρουμε την υπόθεση της λειτουργίας των σωματείων στα χέρια μας. Να ζωντανέψουμε τις διαδικασίες τους και να τους δώσουμε αγωνιστικό περιεχόμενο.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,  απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις που θέλουν εργαζόμενους θύματα και σκλάβους, συνεχίζουμε, δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, ενημερώνουμε τους συναδέλφους σε κάθε υπηρεσία σε κάθε δομή των ΟΤΑ και συμμετέχουμε αποφασιστικά και μαζικά στο συλλαλητήριο ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ των εργαζομένων των ΟΤΑ Ν. Ηράκλειου, που αγωνίζονται για  την οργάνωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ μόνιμων και συμβασιούχων, καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε γενικό ξεσηκωμό. Να μην πάει ώρα χαμένη στην οργάνωση.

Διεκδικούμε:

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Καμία ιδιωτικοποίηση. Καμία απόλυση.

Να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων.

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ!

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 7μμ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook