Πεζοπορία στο οροπέδιο Καθαρού και κοπή βασιλόπιτας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (με δώρο-έκπληξη για τον τυχερό που θα κερδίσει το φλουρί).

Η κοπή της βασιλόπιτας θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής σε παραδοσιακή ταβέρνα στο οροπέδιο Καθαρού.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

“Θα προηγηθεί εύκολη προαιρετική πεζοπορία στην περιοχή. Θα περπατήσουμε στο νότιο-δυτικό τμήμα του οροπεδίου Καθαρού, από την περιοχή του “Σταυρού” μέχρι την περιοχή του μικρού οροπεδίου “Λάκκος της Μπαμπακιάς”, με θέα προς το οροπέδιο Λασιθίου. Η διαδρομή είναι εύκολη, πάνω σε αγροτικούς δρόμους και ίχνη μονοπατιών και θα έχει διάρκεια 3,5 ωρών. Θα περπατήσουμε σε βουνοπλαγιές κάτω από τις κορφές της Δίκτης (Λάζαρος και Σπαθί) και θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας εγκαταλειμμένες στάνες και μιτάτα.

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα συγκεντρωθούμε σε παραδοσιακή ταβέρνα για την κοπή της βασιλόπιτας και για να απολαύσουμε νόστιμες παραδοσιακές συνταγές. Το μενού είναι στάνταρ και περιλαμβάνει ορεκτικά, κρέας βραστό με μακαρόνια και ψητό κρέας με πατάτες.

Το κρασί είναι κερασμένο από το Σύλλογο και η ρακή από την ταβέρνα. Η κατανάλωση άλλων ποτών πληρώνεται ατομικά επιπλέον.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 13€ για τα μέλη του Συλλόγου και 15€ για τα μη μέλη.  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλέφωνο 6946160654, το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο για οροπέδιο Καθαρού από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 8:30 το πρωί της Κυριακής.           

ΑΡΧΗΓΟΣ: Λουκάκης Ανδρέας (τηλ. 6948040401)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3,5 περίπου ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: στο blog του Συλλόγου pezopories.blogspot.gr”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook