Πρόστιμα συνολικού ύψους 313.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε 38 επιχειρήσεις με αποφάσεις του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτσούκου και του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκου μετά από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών».

Τα χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, σύμφωνα με το in.gr, για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές, για χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών προϊόντων, για παράβαση από ινστιτούτα αδυνατίσματος της νομοθεσίας για τις συμβάσεις που συνάπτουν με καταναλωτές κ.ά..

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε για την επιβολή των προστιμων τα εξής: «Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναπτύσσει τη συνεχή παρουσία της στην εποπτεία της αγοράς και οργανώνει προγράμματα ελέγχου σε ένα ευρύτατο πλέον κύκλο προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την προστασία της ασφάλειας και των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών. Μάλιστα, με το σχέδιο νόμου για την ενδυνάμωση της προστασίας των καταναλωτών που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι αρμοδιότητες και εξουσίες ελέγχου της ΓΓΚ, καθιστώντας ακόμη πιο άμεση και αποτελεσματική την προστασία των καταναλωτών»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook