Διαψεύδει η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Anek Lines» πρόσκρουση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ιεράπετρα Λ» στο λιμάνι της Ρόδου. Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά-Πάτμο-Λειψοί-Λέρο-Κάλυμνο-Κω-Σύμη-Ρόδο.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το πλοίο προσέδεσε κανονικά στο λιμάνι την Παρασκευή αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή απομακρύνθηκε από το σημείο μετά την αποβίβαση των επιβατών και οχημάτων προληπτικά και για λόγους ασφαλείας.

Το πλοίο απέπλευσε σύμφωνα με την εταιρεία κανονικά μετά την άρση του απαγορευτικού από το λιμάνι της Ρόδου και εκτελεί κανονικά το δρομολόγιο.

Σύμφωνα πάντως με το σήμα που έχει δοθεί στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, το υπηρεσιακό σημείωμα του τοπικού κλιμακίου επιθεώρησης πλοίων αναφέρει ότι «μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο πλοίο «Ιεράπετρα Λ» που βρισκόταν στο λιμάνι της Ρόδου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης το πλοίο προσέκρουσε ελαφρώς και διαπιστώθηκε ελαφρά στρέβλωση της κάτω αριστερής γωνίας του αριστερού καταπέλτη επιβίβασης των επιβατών. Το πλοίο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών», σημειώνεται στο σήμα, «απέπλευσε στον όρμο 30 και μετά ξαναγύρισε στο λιμάνι». Επιθεωρήθηκε το σημείο πρόσκρουσης από εκπρόσωπο ελληνικού νηογνώμονα παρουσία του επιθεωρητή του ΚΕΠ, ενώ το περιστατικό καταγράφηκε στο ημερολόγιο της γέφυρας, με ημερομηνία και ώρα έκτακτου συμβάντος ή ζημιάς που επηρεάζει την ασφάλεια του πλοίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook