Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας για τη Νέα Γενιά πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στο Ηράκλειο, περιφερειακή διαβούλευση σχετικά με το πρόγραμμα «Νεολαία ’17-’27: Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων». 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου  και το Δίκτυο Νέων Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Λότζια με τη συμμετοχή 40 και πλέον φορέων από την πόλη του Ηρακλείου. 

Η διαβούλευση αποτέλεσε ένα καλό παράδειγμα διεξαγωγής διαλόγου με τους φορείς πάνω σε καίρια θέματα όπως η ποιοτική εκπαίδευση, η υγεία, η αξιοπρεπής εργασία, η επιχειρηματική ανάπτυξη, καθώς και η ενίσχυση της συμμετοχής των φορέων στη δημοκρατική ζωή. Η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Ματίνα Μάγκου εξήγησε τη διαδικασία κατάρτισης του Πλαισίου «Νεολαία ’17-‘27» και παρουσίασε τους στόχους και τις προτεραιότητές του. Ακολούθησε συζήτηση και επεξεργασία των στόχων από τους συμμετέχοντες με τη διαδραστική μέθοδο του world cafe. Ειδικότερα, χωρισμένοι σε ομάδες, οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, τα οποία θα ληφθούν υπόψη στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος «Νεολαία  ’17-‘27». 

Το “παρών” έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης, η Επιστημονική Συνεργάτις και εκπρόσωπος του Γ.Γ. και Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Ματίνα Μάγκου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης Γιώργος Γεωργαλής, η εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Δάφνη Βολτυράκη, η εκπρόσωπος του Δικτύου Νέων Ελλάδος YouthNet Hellas Μαρία Συμεωνίδου, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Γιώργος Σισαμάκης, ο Διευθυντής ΚΕΚ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Καθαράκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Νίκος Γιγουρτάκης, εκπρόσωποι σχολείων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων, ΚΕΚ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook