O στρατός ανέπτυξε ιατρικές ομάδες και προσωπικό για να προμηθεύσει τα χωριά αυτής της περιοχής με φάρμακα, εμβόλια, ιατρικό εξοπλισμό και θρεπτικές τροφές

Τουλάχιστον 59 βρέφη έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και ιλαρά τους τελευταίους μήνες στην Παπούα, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής φροντίδας σε αυτήν την περιοχή στο ανατολικό άκρο της Ινδονησίας, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του στρατού.

“Μας έδωσαν τις πληροφορίες αυτές τοπικοί υπεύθυνοι των υπηρεσιών υγείας” της Ασμάτ, που είναι μια απομονωμένη περιοχή στην οποία δεν υπάρχουν γιατροί και υπάρχει πρόσβαση μόνον με αεροπλάνο και ελικόπτερο ή με πλοίο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μουχαμάντ Αΐντι.

“Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο υποσιτισμός προκλήθηκε από έλλειψη τροφίμων ή επειδή δεν καταναλώνονταν οι σωστές τροφές εξαιτίας της άγνοιας των γονέων”, πρόσθεσε. 

Κατά συνέπεια, ο στρατός ανέπτυξε ιατρικές ομάδες και προσωπικό για να προμηθεύσει τα χωριά αυτής της περιοχής με φάρμακα, εμβόλια, ιατρικό εξοπλισμό και θρεπτικές τροφές, πρόσθεσε.

Περίπου 129.000 άνθρωποι ζουν στην Ασμάτ “η οποία δεν συνδέεται με άλλες περιοχές της Παπούα λόγω έλλειψης υποδομών”, σημείωσε επίσης ο Αΐντι.

Λίγο μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2014, ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο ζήτησε να υπάρξει μια ανάπτυξη των υποδομών σε αυτήν την επαρχία της Ινδονησίας, που βρίσκεται στα σύνορα με την Παπούα- Νέα Γουινέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook