Στην έκθεση CMT συμμετέχουν πάνω από 2.000 εκθέτες οι οποίο παρουσιάζουν διάφορα τουριστικά προϊόντα, ιδέες για διακοπές, όμορφους προορισμούς, καινοτομίες στον τομέα του κάμπινγκ και προγράμματα αναψυχής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, μετέβη στη Στουτγάρδη, την πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδη-Βυρτεμβέργης (Baden-Württemberg) Γερμανίας, το περασμένο Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, προκειμένου να παραβρεθεί στα εγκαίνια μίας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη – την «CMT-Die Urlaubs-Messe» [CMT-Τhe Holiday Exhibition] –, στην οποία συμμετέχει με περίπτερο  η Περιφέρεια Κρήτης. 

Στην έκθεση CMT συμμετέχουν πάνω από 2.000 εκθέτες οι οποίο παρουσιάζουν διάφορα τουριστικά προϊόντα, ιδέες για διακοπές, όμορφους προορισμούς, καινοτομίες στον τομέα του κάμπινγκ και προγράμματα αναψυχής. Επίσης πρωταγωνιστούν σχετικές δραστηριότητες όπως η ποδηλασία, το γκολφ, η σωματική και ψυχική υγεία, οι κρουαζιέρες και ο πολιτισμός.  

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο οποίος συνοδεύεται από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας  Κρήτης, κ. Νίκος Ραπτάκης, και από στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας.  

Η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, η οποία δέχτηκε 235.000 επισκέπτες το 2017 και είχε και φέτος μεγάλη επισκεψιμότητα από τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, θα διαρκέσει από 13 έως 21 Ιανουαρίου.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ο κ. Βουλγαράκης συναντήθηκε επίσης με τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Calw της νότιας Γερμανίας, κ. Helmut Riegger, ο οποίος τα τελευταία χρόνια στηρίζει την Περιφέρειά μας σε τομείς που αφορούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση του πρωτογενούς τομέα.

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Calw επισκέφτηκε το περίπτερό μας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Τουρισμού και βουλευτές του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδη-Βυρτεμβέργης. Οι σχέσεις και οι επαφές που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα ελληνικά και γερμανικά αυτοδιοικητικά στελέχη φέρουν θετικά αποτελέσματα στους τομείς ενδιαφέροντος της Περιφέρειά μας. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων αυτών έπαιξε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Ν. Ραπτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook