Την ανάγκη διεύρυνσης του πολιτικού-κοινωνικού μετώπου ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων επισήμανε σήμερα, από τα Χανιά, ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η χώρα χρειάζεται μία άλλη εναλλακτική πορεία» και επανέλαβε τις θέσεις της ΛΑΕ για σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του δημόσιου χρέους και πέρασμα στο εθνικό νόμισμα.
 
Αναφερόμενος στην ψήφιση του πολυνοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, υποστήριξε ότι «η χθεσινή ημέρα ήταν μία αποφράδα ημέρα για την Ελλάδα, για τον εΕλληνικό λαό, για τον κόσμο της εργασίας», ενώ ειδικότερα για τη διάταξη που αφορά υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στο δικαίωμα της απεργίας. «Η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας μετατρέπει την εργασία σε δουλεία» σημείωσε.
 
Σχετικά με τις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς, ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ επισήμανε ότι ανοίγει τον δρόμο για να προβαίνει το ελληνικό Δημόσιο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και για χρέη 500 ευρώ και εκτίμησε ότι «ο ελληνικός λαός θα εξεγερθεί απέναντι σε αυτά τα μέτρα».
 
Για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από 154 βουλευτές επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επιχαίρει γι’ αυτό έκανε λόγο για, «μεθοδεύσεις και διαπραγματεύσεις παρασκηνίου» κατηγορώντας την ότι «χρησιμοποιεί μεθόδους Μαυρογιαλούρου για να αποσπάσει βουλευτές και περιστασιακά να ψηφίζουν τα νομοσχέδιά της για να δείξει δήθεν διεύρυνση της κοινοβουλευτικής βάσης».
 
Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης καταδίκασε την επίθεση που, όπως είπε, δέχθηκαν μέλη της ΛΑΕ από τα ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, ενώ για ακόμα μία φορά τάχθηκε κατά της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην «Fraport», υποστηρίζοντας ότι «η Fraport ενδιαφέρεται να κάνει τη χώρα μας τουριστική αποικία της Γερμανίας».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook