Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος

«Ελπίζω να συμμορφωθείτε». Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στον 42χρονο Φίλιππο Λεβεντό, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ για την απόπειρα αποπλάνησης ενός 13χρονου, αλλά και για τους βιασμούς μίας 14χρονης και ενός 15χρονου.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο 42χρονος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στον Κορυδαλλό, τον Μάρτιο του 2015, να επιβιβάζει στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο είχε προσεγγίσει μέσω Facebook.

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου. «Δεν τον χρειάζεται η κοινωνία, μόνο κακό κάνει. Ελπίζω αργότερα να συνετιστεί, και αν όχι, να προσφέρει κάτι καλό. Να προσέχει τουλάχιστον να μη δημιουργήσει αλλά προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός και συμπλήρωσε «Ο κατηγορούμενος δεν αστειεύεται,  χτυπάει. Μόνο θήραμα χρειάζεται. Μόλις δει το θήραμα τρέχει».

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι δεν είχε πρόθεση να αποπλανήσει το 13χρονο αγόρι και πως τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του με τη θέλησή τους.

«Όλα έγιναν με τη συναίνεσή τους. Ζητάω συγνώμη από τους γονείς μου και από τους γονείς των παιδιών. Έχω φέρει μια αναστάτωση, αλλά με κατηγορούν για πράγματα που δεν έκανα. Ζητάω συγνώμη που έκανα σεξ με άτομα κάτω των 18 ετών αλλά δεν βίασα κανέναν. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος», είπε ο 42χρονος.

Πρωτόδικα, στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί κάθειρξη 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook