Συνεχίζει να εμπλέκει γνωστό δικηγόρο ως ηθικό αυτουργό – Δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τρίτο πρόσωπο – Τι είπε για τον «Χάρη»

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη. 

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας που κρατείται στις φυλακές Δομοκού, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση αναφορικά με την υπόθεση καθώς ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσε δυο υπομνήματα με τα οποία επιχειρεί να ανατρέψει όλα όσα ο ίδιος έχει υποστηρίξει μέχρι τώρα. 

Ο Μανώλης Σοροπίδης οδηγήθηκε ενώπιον του 18ο τακτικού ανακριτή συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό τον φόβο προπηλακισμών από τους συγγενείς του θύματος. Ωστόσο, τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα αλλά και τα αδέλφια επέλεξαν να μη βρεθούν αυτή τη φορά στα δικαστήρια και να μη συναντηθούν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο της Δώρας. 

Στη σημερινή του απολογία επανέλαβε ουσιαστικά τα όσα έχει αναφέρει στα χειρόγραφα υπομνήματα που έχει καταθέσει.

Μεταξύ άλλων συνεχίζει να κατονομάζει τον γνωστό δικηγόρο ως ηθικό αυτουργό ενώ μιλά με λεπτομέρειες για τον άνθρωπο με το ψευδώνυμο «Χάρης» ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, είναι αστυνομικός του τμήματος Μεταγωγών.

Μάλιστα αναφέρει πως σε συνάντηση που είχε μαζί του, ο «Χάρης» είχε εμφανιστεί μεταμφιεσμένος με περούκα. Την ίδια ώρα δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τρίτο πρόσωπο στο οποίο έχει αναφερθεί. 

Ο Σοροπίδης υποστηρίζει ακόμη πως δεν είναι αυτός που σκότωσε τη 32χρονη εφοριακό. Όπως λέει εκείνος μόνο την τραυμάτισε και δεν «πρόλαβε να δει ποιοι είναι αυτοί που τη σκότωσαν» με σκοπό, όπως τονίζει, να τον ενοχοποιήσουν. 

Ο 58χρονος υποστηρίζει ακόμα ότι τον έβαλαν κάποιοι άλλοι να διαπράξει το έγκλημα λόγω της θέσης που είχε η 32χρονη εφοριακός. Για την ακρίβεια λέει ότι ενοχλούσε τους πελάτες του ηθικού αυτουργού και γι αυτό τον λόγο του ζήτησαν να την τραυματίσει. 

Ο Σοροπίδης σε άλλο σημείο της απολογίας του αναφέρει πως και πού γνωρίστηκε με τον δικηγόρο που κατονομάζει.  Σημειώνει ακόμη πως μετά το έγκλημα ο 58χρονος επιχείρησε να συναντήσει ξανά τον «ηθικό αυτουργό» ωστόσο εκείνος έκανε πως δεν τον γνώριζε.

«Αίσθηση μου είναι ότι θα συνεχιστεί η έρευνα, περιμένουμε και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μήπως δείξει κάτι. Απλά θέλω να σας πω ότι όλα αυτά τα έχει ισχυριστεί αφότου μπήκε φυλακή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Λύτρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook