Έσπασε την Δευτέρα το ψηφιακό θερμόμετρο, που είχε τοποθετηθεί το περασμένο έτος για τους τουρίστες στην αγορά του χωριού

Η Σιβηρία επιβεβαίωσε τη φήμη της ως το πιο κρύο μέρος στον πλανήτη όταν την Δευτέρα έσπασε το ψηφιακό θερμόμετρο, που είχε τοποθετηθεί στην αγορά του χωριού Ουμιακόν αφού πρώτα κατέγραψε θερμοκρασία -62 βαθμούς Κελσίου. 

Οι Times της Σιβηρίας έγραψαν: «Έσπασε επειδή έκανε πολύ κρύο» ενώ ο επίσημος μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε την ίδια μέρα θερμοκρασία -59 βαθμούς Κελσίου και ένας από τους κατοίκους υποστήριξε πως η θερμοκρασία ξεπέρασε τους -67 βαθμούς Κελσίου.

Το χωριό, που βρίσκεται στη μέση της Σιβηρίας και 9.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, φιλοξενεί 500 «ανθεκτικούς» κατοίκους και τις δεκαετίες του ’20 και του ’30 ήταν μια ενδιάμεση στάση για τους βοσκούς ταράνδων που πότιζαν τα ζώα τους σε μια θερμική πηγή. Από αυτή την πηγή πήρε και το χωριό το όνομά του που σημαίνει: «Το νερό που δεν παγώνει».

Χρήστες στα social media από την ευρύτερη περιοχή της Δημοκρατίας της Γιακουτίας ή των Σαχά ανέβασαν selfies με παγωμένες βλεφαρίδες και φρύδια! 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook