Η σουηδέζα δημοσιογράφος Κιμ Βαλ είχε εξαφανιστεί μετά τη συνέντευξη που πήρε στον δανό εφευρέτη

Σε δίκη για τη δολοφονία της σoυηδέζας δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο του 2017 ανοικτά της Δανίας, θα παραπεμφθεί ο δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Κοπεγχάγης.

Ο Μάντσεν, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί μετά την εξαφάνιση της νεαρής δημοσιογράφου υπό περίεργες συνθήκες, αφότου είχε πάει να του πάρει συνέντευξη, ομολόγησε ότι διαμέλισε το πτώμα της και πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα, αλλά διαψεύδει ότι τη σκότωσε.

Κατηγορείται για φόνο, βεβήλωση πτώματος και σεξουαλική επίθεση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία που αναμένεται να ζητήσει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η Βαλ, μια τριαντάχρονη ανεξάρτητη δημοσιογράφος η οποία έκανε έρευνα για ένα άρθρο σχετικά με τον επιχειρηματία και αεροναυπηγό, αγνοείτο αφού την πήρε μαζί του για ένα ταξίδι με το υποβρύχιό του, μήκους 17 μέτρων.

Το κεφάλι και τα πόδια της σουηδέζας δημοσιογράφου βρέθηκαν μέσα σε μια τσάντα στις αρχές Οκτωβρίου ενώ τα ρούχα της ήταν μαζεμένα μέσα σε μια δεύτερη τσάντα, μέσα στον Κόλπο Κέγκε, όχι μακριά από την Κοπεγχάγη.

Η δίκη του Μάντσεν θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook