Κατακραυγή στα social media για την αντίδραση στο τραγικό περιστατικό

Ένας νεαρός άντρας δέχτηκε μαχαιριές και έχασε τη ζωή του σε έναν σταθμό του μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας το βράδυ της Παρασκευής. Όσοι βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό, αντί να σπεύσουν και να βοηθήσουν τον άντρα, έβγαλαν τα κινητά τους και άρχισαν να καταγράφουν το τραγικό περιστατικό, μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 22χρονος Andy Brigitte μαχαιρώθηκε στον σταθμό Châtelet-Les Halles έπειτα από έναν καβγά που ξέφυγε με άλλον επιβάτη. Ο άλλος άντρας έβγαλε ένα μαχαίρι και χτύπησε με αυτό τον Brigitte τουλάχιστον δύο φορές.

«Έπεσε στο έδαφος… την ώρα που επιβάτες, αντί να τον βοηθήσουν, κατέγραφαν τις στιγμές αγωνίας και ανέβαζαν εικόνες στο Snapchat», ανέφερε το γαλλικό περιοδικό L’Obs, σύμφωνα με το Euronews.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι ακριβώς ήταν μπροστά στο περιστατικό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε η μητέρα του θύματος Linda δήλωσε πως «κανένας δεν σήκωσε το δαχτυλάκι του». Σύμφωνα με την ίδια, τον γιο της συνόδευε ένας φίλος που έφυγε όταν δέχτηκε επίθεση, αφήνοντάς τον «μόνο».

Ο δράστης, ένας 33χρονος άντρας, προσπάθησε να διαφύγει, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αστυνομία.

Μέσω social media, πολλοί ήταν οι χρήστες που δήλωσαν «αηδιασμένοι» από τη μη αντίδραση μπροστά στον θάνατο ενός ανθρώπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook