Ένα…άπιαστο όνειρο θέλει να κάνει πραγματικότητα μια εταιρεία στον Καναδά-Χανιά Ηράκλειο σε 22 λεπτά προβλέπει η μελέτη

Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται ουτοπικό ενώ άλλοι μπορεί να το θεωρήσουν ένα κακόγουστο αστείο, ωστόσο μια Καναδική εταιρεία εν ονόματι, SKYWAY TRANSPORATION CANADA LTD  με έδρα τον Καναδά, έχει εκδηλώσει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για εναέριο τρένο που θα ενώνει την Κίσσαμο με τον Άγιο Νικόλαο.

Η εταιρεία προτείνει να κατασκευάσει με δικά της κεφάλαια (κάτω από προϋποθέσεις) ένα σύγχρονο εναέριο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Κρήτη, σύμφωνα με μια πρώτη μελέτη που έχει γίνει από την εταιρεία, μέρος της οποίας δημοσιεύει το Flashnews.gr.

Η τεχνολογία που προτείνει η εταιρεία είναι πρωτοποριακή και εφαρμόζεται για πρώτη  φορά στην Ινδία εκεί που έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση με την Κυβέρνηση για την έναρξη ενός παρόμοιου έργου.

Τα βασικά σημεία της μελέτης

  • Το εναέριο τρένο προβλέπεται να πιάνει ταχύτητες έως 360 χιλιόμετρα με ελάχιστο όριο ύψους τα 8 μέτρα και με καθαρό κόστος μεταφοράς ανά επιβάτη 3 λεπτά / χιλιόμετρο. Με ένα γρήγορο υπολογισμό η εταιρεία αναφέρει ότι η απόσταση από το αεροδρόμιο της Σούδας ‘’Γιάννης Δασκαλογιάννης’’ μέχρι το αεροδρόμιο Ηρακλείου ‘’Νίκος Καζαντζάκης’’ θα γίνεται σε μόλις 22 λεπτά.

  • Από την εταιρεία προτείνεται η κατασκευή των σταθμών στην είσοδο της πόλης (κοντά στα σημεία στάσης των τοπικών μεταφορών) και η σύνδεσή τους με το κέντρο μέσω των αστικών γραμμών SkyWay ή μέσω των υφιστάμενων αστικών συγκοινωνιών. 
  • Το σύστημα SkyWay t-Transport ελέγχεται αυτόματα από υπολογιστή και είναι εξοπλισμένο με σύστημα αποφυγής εκτροχιασμού και ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα.
  • Από την εταιρεία τονίζεται ακόμα ότι το δεν έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν καταστρέφει την ατμόσφαιρα με καυσαέρια.

(Οι αριθμοί είναι επί 1000 – Το εκτιμώμενο κόστος ενός συστήματος διπλής γραμμής μεταφοράς σύμφωνα με τα στοιχεία κόστους)

  • ‘Οσον αφορά το κόστος της διαδρομής, προβλέπεται να καθοριστεί ο μέσος ναύλος στην πίστα SkyWay, 15 ευρώ για ταξίδι Ηράκλειο-Χανιά, με τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα να είναι περίπου 330 εκατ.ευρώ.
  • Το κόστος λειτουργίας για το συγκρότημα SkyWay για τις μεταφορές και την υποδομή θα είναι περίπου 85,74 εκατ. ευρώ ετησίως
  • Η περίοδος αποπληρωμής του έργου θα είναι περίπου 7 χρόνια. Το έργο θα είναι κερδοφόρο και θα αποφέρει έσοδα ακόμη και με τον ναύρλο των 10 ευρώ (καθαρό κόστος ταξιδιού για έναν επιβάτη -3.9 ευρώ)

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια “γεύση” από την τεχνολογία της εν λόγω εταιρείας

Τι γίνεται από εδώ και πέρα

Όπως θα δείτε παρακάτω έχει σταλεί έγγραφο αρχικά από τον Πρόεδρο της Καναδικής εταιρείας κ. Loe Metzen προς τον κ. Πολέντα, Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής & Αλληλεγγύης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ’’ ‘’ΣΤΗΡΙΖΩ’’, κατόπιν εκ μέρους του κυρίου  Σταύρου Χ. Πολέντα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προς τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών κ. Σπίρτζη, προς τους Υπουργούς & Αναπληρωτές Υπουργούς που εκλέγονται στην Κρήτη, στους βουλευτές της Κρήτης όλων των κομμάτων, καθώς και στον Περιφερειάρχη Κρήτης, τους Αντιπεριφερειάρχες του νησιού, τους Δημάρχους και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε (σ.σ Προκόπης Παυλόπουλος) , ο Πρόεδρος της Εταιρείας GEDC, Joe Metzen όπως αναφέρει και στη συνημμένη επιστολή του, αιτείται όπως έχει την τιμή να τον δεχθείτε σε σχετική ακρόαση – συνάντηση, προκειμένου να σας συγχαρεί για το ενδιαφέρον και την ανησυχία σας στην αντιμετώπιση των τροχαίων θανάτων – αναπηριών και να σας καταθέσει σκέψεις, προτάσεις και ιδέες καθώς επίσης και μελέτη για την ΑΜΕΣΗ κατασκευή του προαναφερομένου έργου.

Το επόμενο βήμα λοιπόν αυτού του πολύ δύσκολου εγχειρήματος, είναι να πραγματοποιηθεί η ανωτέρω συνάντηση,για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία της εταιρείας και…αν μπορούν τα λόγια να γίνουν πράξη.

Η επιστολή του CEO της εταιρείας

Περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook