Κορυφαίοι μουσικοί από ολόκληρη την Κρήτη συναντιούνται από την Παρασκευή έως και την Κυριακή στο Ντελίνα στα Ανώγεια σε ένα τριήμερο παραδοσιακής μουσικής πανδαισίας τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.

Πρωταγωνιστές στη φετινή τριήμερη φεστιβαλική  προσπάθεια που έχει τον τίτλο «Η Γιορτή της Μουσικής και του Ανθρώπου» και  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων, θα είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που με την πολύχρονη διαδρομή τους στην κρητική μουσική  έχουν ανοίξει… λεωφόρους στα παραδοσιακά μας ακούσματα και σήμερα αποτελούν ιστορικούς δασκάλους για τους νεότερους μουσικούς.

Οι Γιατροί του Αιγαίου και ο πλέον οργανωμένος πολιτιστικός χώρος των Ανωγείων το ορεινό θέρετρο  «Ντελίνα» ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προσφέρουν ο καθένας από την πλευρά του, στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πλέον ορεινής περιοχής της Κρήτης, από τις 2 μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου ένα τριήμερο διαλέξεων και εξετάσεων υγείας αλλά και το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς καθώς δίνουν ραντεβού στα Ανώγεια οι μαθητές αλλά και οι  μουσικοί της Κρήτης που γράφουν ιστορία στην παραδοσιακή μουσική του νησιού μας.

Σημαντική για την περιοχή και τον πολιτισμό χαρακτήρισε την προσπάθεια κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, καθώς όπως είπε δείχνει καταρχήν την αποτίμηση του πολιτιστικού κεφαλαίου της Κρήτης, με έναν παραλληλισμό για τον άνθρωπο .Όλο αυτό πολύ έξυπνα ο Βασίλης Σκουλάς το έδεσε  με το κομμάτι της υγείας του ανθρώπου. Υγιείς άνθρωποι υγιής πολιτισμός. Εμείς ως δήμος κάνουμε το ελάχιστο θέτοντας υπό την αιγίδα μας μια εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό και τον άνθρωπο κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σκουλάς τόνισε ότι «οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του δήμου Ανωγείων και οι γιατροί του Αιγαίου θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με πολλή θέρμη και αγάπη εξετάζοντας  τους Μυλοποταμίτες. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς που στο χώρο το δικό μου φιλοξενώ αυτές τις εκδηλώσεις που περνούν ένα σπουδαίο μήνυμα στους νεότερους. Οι παλαιότεροι θα ξυπνήσουν αναμνήσεις με τους μεγάλους τροβαδούρους που άνοιξαν διάπλατα μουσικούς δρόμους και οι νεότεροι θα πάρουν αυτές τις πληροφορίες σαν κληροδότημα για να πορευτούν στην ζωή.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μουσική παράδοση και τον χορό. Θα τιμήσουμε συμβολικά τους παλαίμαχους που έδωσαν αυτό το μεγάλο δώρο στην κρητική μουσική παράδοση κατέληξε ο γνωστός κρητικός δημιουργός.

Οι γιατροί του Αιγαίου δίνοντας ξανά το στίγμα τους μετακινούνται στον ορεινό Μυλοπόταμο και συγκεκριμένα στο κέντρο υγείας Ανωγείων σε συνεργασία με το συγκρότημα Ντελίνα του Βασίλη Σκουλά και με το δήμο Ανωγείων για να προσφέρουν την εθελοντική τους βοήθεια στους ασθενείς που έχουν ανάγκη και δεν έχουν δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα αστικά κέντρα τόνισε ο επικεφαλής των γιατρών του Αιγαίου Μανόλης Βελιβασάκης.

Η δυνατότητα που δίνεται στον κόσμο είναι να κλείσει ραντεβού Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο πρωί απόγευμα και Κυριακή πρωί για να εξεταστεί από συγκεκριμένες ειδικότητες και συγκεκριμένα ορθοπεδικούς, καρδιολόγους, ουρολόγους, γυναικολόγους, οφθαλμίατρους και κυτταρολόγους για Τεστ ΠΑΠ συνέχισε ο γιατρός. 

Ο εθελοντισμός σημαίνει ανιδιοτελής προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας είτε είναι ιατρική είτε οτιδήποτε άλλο. Γνωρίζει ο κόσμος την προσφορά μας 16 χρόνια τώρα ότι η ανιδιοτέλεια μας είναι σαφής και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση οικονομική για τον κόσμο που θα κάνει τις εξετάσεις κατέληξε ο κ. Βελιβασάκης.

Να θυμίσουμε ότι στόχος αυτού του  μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος είναι η προσφορά, καθώς όλες οι εισπράξεις από τα εισιτήρια που θα πουληθούν το τριήμερο των εκδηλώσεων, θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού μηχανήματος για τον έλεγχο του σακχάρου το οποίο θα διατεθεί στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook