Πολλά ερωτηματικά για τις συνεχείς αναβολές στις δημοπρατήσεις του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου και της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, προκαλεί το φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην παγκρήτια συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των κ.κ. Κεγκέρογλου και Μαγκριώτη.

Όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης είπε ότι οι τράπεζες δεν δίνουν λεφτά για το έργο του νέου αεροδρομίου στο καστέλι και η κυβέρνηση θα δώσει 500 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 50% του έργου, ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Κεγκέρογλου σχολίασε :
«Δεν είναι δυνατόν να τα λέτε αυτά. Να μιλήσουμε κι εμείς. Πήρατε τα λεφτά και τα πήγατε στη Θεσσαλονίκη».

Η φράση αυτή εξόργισε τον κ.Μαγκριώτη ο οποίος εν τη ρήμη του λόγου αποκάλυψε πως οι κατασκευαστές ζητούσαν «πακέτο» και τα αεροδρόμια Χανίων και Σητείας.

«Αρνηθήκαμε να δώσουμε το αεροδρόμιο των Χανίων και της Σητείας που ζητούσαν οι κατασκευαστές» φέρεται να είπε ο υφυπουργός Υποδομών, αιτιολογώντας το γιατί – μαζί με την άρνηση χρηματοδότησης των τραπεζών – το Δημόσιο θα δώσει 500 εκατομ ευρώ για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και  επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, τις σχετικές φήμες που κυκλοφορούσαν από την αρχή του χρόνου, όταν η δημοπράτηση του αεροδρομίου στο Καστέλι ανεβάλλετο συνεχώς και η δημοπράτηση της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων συναντούσε συνεχώς προσκόμματα.

Πάντως ο κ.Μαγκριώτης διαβεβαίωσε πως τελικά και τα δύο αυτά έργα προχωρούν ξεχωριστά και για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου οι προσφορές αναμένονται στις 18/10, ενώ για το αεροδρόμιο Χανίων είπε πως η δημοπράτηση θα γίνει εντός των χρονοδιαγραμμάτων, δηλαδή μέχρι τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook