Από τους αθλητικούς συλλόγους Νομού Ρεθύμνου

Δυναμική παρουσία, τόσο αριθμητικά όσο και αγωνιστικά, πρόκειται να έχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζϊτσου οι Αθλητικοί Σύλλογοι Μαχητικών Τεχνών του Νομού Ρεθύμνου. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο σκέλη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και πιο συγκεκριμένα στις 201&21 Ιανουαρίου 2018 για τις ηλικιακές κατηγορίες -18, -21, +21 ετών και στις 27&28 Ιανουαρίου 2018 για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, -12 & -15 ετών, στα αγωνιστικά συστήματα Fighting & Newaza. 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, το οποίο σημειώνεται ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εγχώριες διοργανώσεις στον τομέα των μαχητικών τεχνών, καθώς οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών υπερβαίνουν τις 2.000 ενώ οι αγώνες διεξάγονται σε συνθήκες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου με σκληρό ανταγωνισμό και πολυπληθείς κατηγορίες. 

Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας τους, στον ανταγωνισμό είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες από το Ρέθυμνο, που ετοιμάζονται παράλληλα να γευτούν την χαρά της συμμετοχής σε ένα πρωτάθλημα τόσο υψηλού επιπέδου, από το οποίο θα εξαρτηθεί η αγωνιστική πορεία τους μέσα στο 2018, καθώς οι συμμετοχές στις διεθνείς διοργανώσεις και οι προκρίσεις στην Εθνική Ομάδα κρίνονται από τα αποτελέσματα του Πανελληνίου. 

Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, με Προπονητή τον Παναγιώτη Κανακαράκη, θα λάβει μέρος και στα δυο σκέλη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τους εξής αθλητές-τριες: 
+21 ετών: Βόλακας Μιχάλης, Κωστογιάννης Μανώλης, Αλεβυζάκη Ευανθία
-18 ετών: Φωτόπουλος Δημήτρης, Παπαδόσηφος Μανούσος, Παπαδόσηφος Δημήτρης, Καλλιτσουνάκης Γιώργος, Ρεράκης Γιάννης, Ρεράκη Καλλιόπη, Μαρής Γιώργος, Μαγκούτας Λευτέρης, Καλλιτσουνάκη Εβίτα, Αλεφαντινού Κατερίνα
-15 ετών: Κοράκης Αργύρης, Κοράκης Γιώργος, Κλίνης Βασίλης, Κλίνης Γιάννης, Ζερβουδάκης Οδυσσέας, Χαμογεωργάκη Μαρία, Αποστολάκη Μαρία, Λεφάκης Χρήστος, Ουσταμπασίδης Γιάννης, Ρεράκη Γιώτα

Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», με Προπονητή τον Βαγγέλη Συνολάκη, θα λάβει μέρος και στα δυο σκέλη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τους εξής αθλητές-τριες: 
-21 Ετών: Κονσολάκη Γεωργία-Ραφαέλα
-18 Ετών: Μαμαλάκη Μαρία, Γαγάνης Μιχάλης
-15 Ετών: Μυρθιανός Μανώλης, Σκανδαλάκης Γιώργος, Χατζηδάκης Κωστής, Λουλούδη Παυλίνα
-12 Ετών: Τζαγκαράκη Ελπίδα, Σκανδαλάκη Αναστασία, Σκουλούδη Άννα-Μαρία, Φουρναράκη Μαριλένα, Χαλκεύς Γιώργος, Ποντικάκης Μάνος, Τζαγκαράκης Βαγγέλης, Λουλούδης Γιάννης, Φουσταλιεράκης Νίκος, Κισσανδράκης Βασίλης, Πελτέκης Γιώργος

Αθλητικός Σύλλογος «Πολυδάμας»

Ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών «Πολυδάμας», με Προπονητή τον Νεκτάριο Κόνδυλα, θα λάβει μέρος και στα δυο σκέλη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τους εξής αθλητές-τριες: 
+21 Ετών: Γιαλλούρη Ευφημία
-21 Ετών: Ευστρατίου Χρυσή, Βασιλάκης Ζαχαρίας
-18 Ετών: Καραούς Ντάνιελ
-15 Ετών: Κόνδυλα Σωτηρία, Κόνδυλα Αμαλία, Μπότσαρη Ειρήνη, Λουκάκης Αντώνης, Φραγκουλατζής Νίκος, Μιχελιουδάκης Μάριος

Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου», με Προπονητή τον Δημήτρη Δημητρόπουλο, θα λάβει μέρος και στα δυο σκέλη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τους εξής αθλητές-τριες:  
-18 Ετών: Χατζηδάκης Μάρκος, Μοράκης Γιώργος, Γυπαράκη Κατερίνα, Μαρακάκη Ρεγγίνα, Ιωάννα Κόντου
-15 Ετών: Κασφίκης Γιώργος, Φουρναράκης Μάρκος, Κοκκονάς Γιάννης, Μαρακάκη Αριστέα, Μεταξά Φατίμα, Μεταξά Παναγιώτα
-12 Ετών: Λαντζουράκη Ραφαέλα, Κοκκονά Αναστασία, Καραβασίλη Αλεξάνδρα, Κουρμούλη Κατερίνα, Λιονής Κωνσταντίνος, Βρουχάκης Γιώργος

Υποστηρικτές των Συλλόγων

Οι Σύλλογοι του Ρεθύμνου, σε ανακοίνωση τους, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στις εταιρείες Anek Lines – Blue Star Ferries και  Ellinair Airlines, οι οποίες φροντίζουν για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην διευκόλυνση της συμμετοχής τους σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  

Το Ζϊου Ζίτσου στην Ελλάδα και τα προνόμια των αθλητών

Το  Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαχητική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το έτος 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζϊου Ζίτσου. Επτά χρόνια αργότερα, το 2003, η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. αναγνωρίστηκε ως Επίσημη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με την αναγνώριση της Κρατικής Ομοσπονδίας, το Ζίου Ζϊτσου έχει τα ίδια προνόμια με τα ολυμπιακά αθλήματα.

Ως εκ τούτου, οι αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, έχουν τα ίδια προνόμια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σώματα Ασφαλείας, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.) με το ολυμπιακά αθλήματα.

Σήμερα, στις τάξεις του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, το Ζίου Ζίτσου αποτελεί το πολυπληθέστερο άθλημα με 22.000 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι αθλούνται σε συλλόγου της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook