Το ένα περιστατικό κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό

Τα 1100 έχουν φτάσει τα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 220 αφορούν σε ενήλικα άτομα ηλικίας 25 έως 44 ετών.

Τα τελευταία κρούσματα αφορούν σε δύο γιατρούς του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Μάλιστα, το ένα περιστατικό είναι τόσο σοβαρό που οι θεράποντες γιατροί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εισαγωγής του γιατρού σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αποκαλύφθηκαν τα πρώτα κρούσματα ιλαράς στο Θριάσιο νοσοκομείο, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είχε απευθύνει έκκληση στους γιατρούς του δημοσίου και τιυ ιδιωτικού τομέα να εμβολιαστούν, εάν δεν έχουν φυσική ανοσία ή δεν έχουν ολοκληρώσει τις δύο δόσεις του εμβολιασμού για την ιλαρά, προκειμένου να προστατεύσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους ασθενείς που θα κληθούν να περιθάλψουν. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είχε ωστόσο καταγγείλει πως παρά τις οδηγίες των επιστημονικών επιτροπών των νοσοκομείων να γίνει έλεγχος αντισωμάτων στο προσωπικό, ιδίως ηλικίας 25 έως 44 χρόνων, και εμβολιασμός οπου ήταν ατελής ή ανύπαρκτος, στην πράξη δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει αυτό λόγω έλλειψης χρημάτων. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook