Προσοχή αν σας καλέσουν από αυτό το νούμερο –  Ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 

“Είμαστε από τη Microsoft, σας έχουνε χακάρει το κομπιούτερ και αν δεν δώσετε χρήματα ο υπολογιστής θα κλειδωθεί”. 

Σήμερα το πρωί,  καταστηματάρχης των Χανίων δέχτηκε μια κλήση από τον αριθμό 00351966498449 και από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής άκουσε έναν άγνωστο ο οποίος  μιλώντας σπαστά αγγλικά, επικαλέστηκε οτι τηλεφωνεί για λογαριασμό της Microsoft για να ενημερώσει οτι το κομπιούτερ έχει χακαριστεί και προκειμένου να μην κλειδωθεί θα πρέπει να δώσει κάποια χρήματα. 

Ο καταστηματάρχης όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στον εκβιασμό του αγνώστου αλλά αφού διέκοψε την τηλεφωνική επικοινωνία,  στη συνέχεια επικοινώνησε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που επιβεβαίωσε οτι το τελευταίο διάστημα έχει εμφανιστεί αυτή η νέα μορφή απάτης.

Οι δράστες, γνωρίζοντας την σημασία των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην καθημερινότητα επιχειρήσεων και πολιτών, προσπαθούν σε πρώτη φάση να τρομοκρατήσουν τα υποψήφια θύματά τους και εν συνεχεία να αποσπάσουν όποιο χρηματικό ποσό μπορούν.

Αν επομένως δείτε κλήση από τον ίδιο ή παρεμφερή αριθμό ή ενημερωθείτε για χακάρισμα του υπολογιστή σας να ξέρετε οτι πρόκειται για απάτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook