Έναν μήνα μετά την έναρξή της η δίκη πλησιάζει στο τέλος της

Πρόκειται για την εκδίκαση της υπόθεσης 82 συνολικά κατηγορούμενων απο ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και για πολλά επιμέρους αδικήματα.

Η δίκη που λόγω του πλήθους των διαδίκων ξεκίνησε σε αίθουσα συνεδρίων του ΜΑΙΧ, συνεχίστηκε σε αίθουσα των Δικαστηρίων Χανίων, όπου σήμερα η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση και των 82 απο την σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όμως προτείνει την καταδίκη του καθενός για τα επιμέρους αδικήματα τα οποία περιλαμβάνονται σε ατομικό επίπεδο στην ογκώδη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των 82, συμπεριλαμβάνεται και ένας ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του τότε δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του απο την συγκεκριμένη κατηγορία και την καταδίκη του για επιμέρους αδικήματα, που αφορούν διακεκριμένες κλοπές, απρόκλητη φθορά, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίκη διακόπηκε για τις 7 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook