Το ελαιόλαδο ήταν το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης

Το ελαιόλαδο ως τοπικό προϊόν, αλλά και ως συστατικό όχι μόνο γευστικών και υγιεινών φαγητών και εδεσμάτων, αλλά και καλλυντικών, βάλσαμων, ακόμα και …καυσίμου! 

Αυτό είναι το αντικείμενο της δραστηριότητας που διοργανώθηκε από το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων και υλοποιήθηκε με την συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών από το ΓΕ.Λ Βάμου, το ΓΕ.Λ. Βουκολιών και το Γυμνάσιο Βρυσσών. Έξω από τα “κλασσικά” εκπαιδευτικά πρότυπα, η δράση αυτή ολοκληρώθηκε με κύρια εφόδια το μεράκι των συναδέλφων και την ζωντάνια των παιδιών. 

Τα παιδιά συνεργάστηκαν εκτός σχολικού ωραρίου με την καθοδήγηση των καθηγητών τους χωρίς να τα εμποδίσει ο φόρτος των μαθημάτων ή ο τόπος διαμονής. Η πρόκληση του διαφορετικού, της αυτενέργειας και της επικοινωνίας ήταν μεγάλη. 

Συμμετείχαν στην παρασκευή κεραλοιφών, βάλσαμου για τα χείλια, σαπουνιού και φυσικών καλλυντικών αλλά και στην δημιουργία σχετικού διαφημιστικού …video!  

Μάζεψαν ελιές και έβγαλαν λάδι …“home made”. Το χρησιμοποίησαν και ως συντηρητικό, για τυρί και ελιές.

Συγκέντρωσαν χρησιμοποιημένη πρώτη ύλη και έφτιαξαν …Βιολντήζελ! 

Έκαναν έρευνα (ερωτηματολόγιο) για την χρήση του ελαιόλαδου, έφτιαξαν μαντινάδες και κάποιες απ’ αυτές τις μελοποίησαν κιόλας. Και για να μην χάνονται στο διάβασμα, έφτιαξαν σελιδοδείκτες!

Εκτίμησαν την γεύση του, έφτιαξαν οδηγίες χρήσης του, το χρησιμοποίησαν για να ζυμώσουν λαδοκούλουρα, και στο τέλος έφτιαξαν κολατσιό με λαδόψωμο, ελιές και αλάτι! 

Όλα τα παραπάνω που περιγράφονται αναλυτικά και στην ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Χανίων (https://ekfechanion.eu), θα παρουσιαστούν: 

  • Aπό τα παιδιά και τους καθηγητές τους …ζωντανά, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 στον χώρο του ΕΚΦΕ (κτιριακό συγκρότημα ΓΕ.Λ Ακρωτηρίου, Προφήτης Ηλίας Χανίων). 
  • Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου μετά τις 6 το απόγευμα στον χώρο του ΕΚΦΕ. Οι υπεύθυνοι καθηγητές θα περιγράψουν την δράση τους, ανοίγοντας την χρονιά δημιουργικά. Όχι μόνο σαν ευχή αλλά στην πράξη!    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook