Ο Σωκράτης Βαρδάκης στην εκδήλωση του ΥπΥΜΕ  με θέμα: «Εισαγωγή της θεματικής Ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την Επιτελική Δομή του ΕΣΠΑ του ΥπΥΜΕ  με θέμα: «Εισαγωγή της θεματικής Ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας», παρευρέθη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Το (portal) «e-Drive Academy», το οποίο παρουσιάστηκε χθες αποτελεί μια ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα, η οποία  εμπεριέχει το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία του μαθήματος οδικής ασφάλειας, στα σχολεία της χώρας. Οι μαθητές, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι ήταν αυτοί που δοκίμασαν να περιηγηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να δουν τον τρόπο λειτουργίας και το πλούσιο περιεχόμενο της.    

Η πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας του μαθήματος θα ξεκινήσει σε 100 δημοτικά σχολεία της Αττικής, το Γ’ τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, με στόχο την επόμενη σχολική περίοδο το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, να έχει ενταχθεί σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται, επίσης ότι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα αναλάβουν το έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στις τάξεις των δημοτικών σχολείων.

Ο κ. Βαρδάκης  επισήμανε ότι κεντρικός στόχος είναι η οικοδόμηση μιας καθολικής, συστηματικής και συντονισμένης εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Επιπλέον δήλωσε αισιόδοξος για την εισαγωγή της διδασκαλίας του μαθήματος που θα διαμορφώσει ορθή οδική συμπεριφορά και συνείδηση των μαθητών της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook