Με επιτυχία η ομιλία του κ. Χρυσού – Με ομιλία της Εύας Μαρίας Τσαπάκη  συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» 

Με ομιλία του Ψυχιάτρου κ. Παναγιώτη Χρυσού άνοιξε  το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η σειρά των ομιλιών με τον γενικό τίτλο «η κρίση εντός μας».  Θέμα της ομιλίας ήταν: «Οικονομική κρίση:  το κομβικό πέρασμα από τον κόσμο των βεβαιοτήτων σε εκείνο των δυνατοτήτων». Τον ομιλητή παρουσίασε ηκ. Ρένα Βεργάκη, πρώην προϊσταμένη της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. 

Ο κ. Χρυσός αναφέρθηκε στις βεβαιότητες, που έφερε η πρόοδος των επιστημών κατά τον εικοστό αιώνα και τις αβεβαιότητες αλλά και δυνατότητες της σύγχρονης εποχής. Μίλησε για την επιδίωξη των σύγχρονων ανθρώπων για απόκτηση δύναμης, η αποτελεσματικότητα της οποίας καθίσταται αβέβαιη, αφού είναι σήμερα γενικά παραδεκτό ότι μία ασήμαντη δράση μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο αποτέλεσμα και αντιστρόφως. Έτσι καταρρίπτεται η αλαζονεία των επιστημών περί ελέγχου και προβλεψιμότητας αλλά και η αλαζονεία του ανθρώπου, αφού η δράση ενός αδύναμου μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα και αντιστρόφως ενός ισχυρού ασήμαντα.  Ο ομιλητής, κλείνοντας, ζήτησε από τους ακροατές να σχηματίσουν μικρές ομάδες και να καταθέσουν με συντομία τα συμπεράσματά τους. Πολλοί από τους ακροατές ανταποκρίθηκαν. Οι απαντήσεις ήταν, όπως αναμενόταν, διαφορετικές μεταξύ τους, έδειξαν όμως ότι η ομιλία αποτέλεσε πηγή προβληματισμού και έμπνευσης.  

Η δεύτερη ομιλία του κύκλου «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, συνεχίζεται το προσεχές Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Η κ. Εύα Μαρία Τσαπάκη, Ψυχίατρος, θα μιλήσει με θέμα: Εθισμός στο Διαδίκτυο: αναγνώριση / υποστήριξη/ αντιμετώπιση. 

Την ομιλήτρια θα προλογίσει ο κ. Μανόλης Βασιλάκης, πολιτικός μηχανικός, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κώστας Βαρβεράκης, εκπαιδευτικός, μέλη  και οι δύο της Οργανωτικής Επιτροπής αυτού του κύκλου των ομιλιών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook