Στο τελικό στάδιο εισήλθε το θέμα της κατεδάφισης του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων, μετά και την εκταμίευση, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Αγ. Γεώργιος», της έκτακτης επιχορήγησης με το ποσό των 500.000 ευρώ, για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.

Για το σκοπό αυτό - και προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες όσον αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση η οποία θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου Χανίων και Γενικού Νοσοκομείου - πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, σήμερα Τρίτη 30/8 στο Δημαρχείο, με την συμμετοχή του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, του Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπου Δουλγεράκη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων και νομικών συμβούλων των δύο πλευρών.

Στην διάρκεια της σύσκεψης γνωστοποιήθηκε πως λόγω του υψηλού κόστους, η κατεδάφιση δεν θα γίνει με την μέθοδο της συνολικής ανατίναξης με εκρηκτικά, αλλά με συμβατικές μεθόδους κατεδάφισης.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων, η κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου θα γίνει με ανοιχτό διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί από τον Δήμο Χανίων, ο οποίος είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ.Δουλγεράκης είπε ότι το νοσοκομείο στο οποίο δόθηκε η χρηματική επιχορήγηση «δεν έχει την επάρκεια Β για να μπορεί να προχωρήσει στην κατεδάφιση και έτσι μέσω της προγραμματικής σύμβασης φορέας υλοποίησης της κατεδάφισης θα είναι ο δήμος Χανίων».

Θα ακολουθήσει νέα Προγραμματική Σύμβαση για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας, σε οικοπεδικό χώρο τεσσάρων στρεμμάτων του Παλιού Νοσοκομείου, που ο Δήμος Χανίων θα παραχωρήσει στο Γενικό Νοσοκομείο και αφού προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων,

Σημειώνεται ότι το θέμα της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης για την κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου, είχε προγραμματιστεί να έρθει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011.

Ωστόσο λόγω διεκπεραιωτικών εκκρεμοτήτων προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες της κατεδάφισης και οι οποίες αφορούν στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Χανίων και την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Έργων, που πρέπει να προηγηθούν της Προγραμματικής Σύμβασης, αποφασίστηκε η αναβολή του και η συζήτησή του στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.