Συμμετέχουν η Μικτή και παιδική-Νεανική Χορωδία της ΠΕ Ηρακλείου

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη αύριο Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στο κινηματοθέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο. Στη συναυλία με τίτλο «Κάθε Συλλαβή…Μια Νότα», θα συμμετέχουν η Μικτή και παιδική-Νεανική Χορωδία της ΠΕ Ηρακλείου, στις κιθάρες-φωνή ο Κώστας Πυρένης και στο σαξόφωνο-φλάουτο ο Βασίλης Δεφίγγος.

Μικτή Χορωδία Π.Ε. Ηρακλείου

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ) υπό την διεύθυνση της κα Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Φουρναράκη. Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου « Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη , με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών . Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ και την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο έργο Canto General, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λ. Καρυτινού.

Τον Δεκέμβριο του 2015 συνεργάστηκε με τον Στέφανο Κορκολή σε δυο συναυλίες.

Το 2017 η χορωδία αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση “Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη” στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Π. Μπαρμπάτη.

Από τον Οκτώβριο του 2010 την διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η κα Λένα Χατζηγεωργίου.

Παιδική- Νεανική  Χορωδία

Η Παιδική- Νεανική  Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε  το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης  Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ), μετά από εισήγηση του κ. Γιώργου Πιτσούλη, υπό την διεύθυνση της κα Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Φουρναράκη.  Στόχος της  η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο  Ηράκλειο και στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου « Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  –  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη , με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, έχει συμπράξει με την συμφωνική ορχήστρα της Νομαρχίας καθώς και με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το Σεπτέμβριο του 2017 σε συνεργασία με την Ορχήστρα Νέων και την Νεανική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου παρουσίασαν αποσπάσματα από τον Καπετάν Μιχάλη υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου.

Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό  τμήμα για παιδιά ηλικίας  6 εως 12 χρονών (παιδική χορωδία) και τμήμα Νεανικής  χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά.

Από τον Οκτώβριο του 2010  την διεύθυνση της χορωδίας έχει η κα Λένα Χατζηγεωργίου.

Στο πιάνο συνοδεύει η κα Έλενα Περυσινάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook