Για 4η φορά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκάκι η Κατερίνα Παυλίδου, με τον Κύδωνα σε σχετική ανακοίνωση να εκφράζει την περηφάνια του για την επιτυχία της αθλήτριάς του.

Στο 40ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 2-10 Ιανουαρίου είναι ενδεικτικό ότι ή Παυλίδου εξασφάλισε το πρωτάθλημα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Είναι το 4ο πρωτάθλημα που κατακτά μετά από αυτά των 2012, 2013 και 2015.

Δεύτερη ήταν η Χανιώτισσα Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του Κύδωνα, ενώ 4η ήταν η Αντιγόνη Σκαράκη του ΟΑΧ και 7η η Ανθή Βοζινάκη της ΣΑΧ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κύδωνα αναφέρει τα εξής:

Η σκακιστική οικογένεια του Κύδωνα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καμαρώνει την WIM Κατερίνα Παυλίδου για 4η φορά (!) πρωταθλήτρια Ελλάδας. Στο 40ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη (2-10 Ιανουαρίου 2018) η Κατερίνα επικράτησε με πειστικό τρόπο με 7/9 βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρακτικά είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος! Είναι το 4ο πρωτάθλημα Ελλάδος που κατακτά η Κατερίνα καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια άλλες τρεις φορές (2012, 2013, 2015). Η Κατερίνα είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδος και βέβαια αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του Κύδωνα, όπως άλλωστε και τα αδέλφια της, Τάσος και Παύλος. Όλος ο Κύδωνας μοιράζεται την χαρά της και της εύχεται τα καλύτερα!

Όμως και στη δεύτερη θέση βρέθηκε μια Χανιώτισσα: Η WFM Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη (6,5/7 β.), επίσης στέλεχος της Εθνικής Γυναικών, ήταν και η πιο αξιόμαχη αντίπαλος της Κατερίνας. Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν η Χαριτωμένη έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του Κύδωνα.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η WIM Ιουλία Μάκκα (6/7 β.).

Οι Χανιώτικες διακρίσεις δεν τελειώνουν εδώ. Η Αντιγόνη Σκαράκη του ΟΑΧ έφτασε στην 4η θέση με 5,5/9 β. Στο παρελθόν και η Αντιγόνη αγωνιζόταν για τον Κύδωνα.

Τέλος η νεαρή ταλαντούχα σκακίστρια της ΣΑΧ Ανθή Βοζινάκη πήρε μέρος με επιτυχία στο πρώτο της πρωτάθλημα καθώς με 4β. κατετάγη 7η.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο 40ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Τα συγχαρητήρια στην Κατερίνα Παυλίδου αλλά και στις άλλες τρεις συμπολίτισσες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook