Πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Με    μαζική συμμετοχή  όλων των Διοικήσεων των Σωματείων μελών  της δύναμης του  ΕΚΗ, εργαζομένων, παρουσία του Σεβασμιότατου Ειρηναίου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, του Περιφερειάρχη Κρήτης Αρναουτάκη Σταύρου, του  Δημάρχου  Βιάνου κ.  Μπαριτάκη     Παύλου, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Γιώργου Καραντινού, του κ. Συριγωνάκη Νίκου Εντεταλμένου σύμβουλου Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων κ. Επιτροπάκη Γιώργου, του Προέδρου της Ένωση αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Περιφέρειας Κρήτης κ. Καρακούδη Στέλιου, του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλειου κ. Πικράκη Γιώργου, του Προέδρου του ΕΒΕ Ηρακλείου κ. Αλιφιεράκη Εμμανουήλ , του Γ. Γραμματέας της ΟΕΒΕΝΗ κ.  Σμυρνάκη Γιάννη, του κ. Μαυροματάκη Νίκου εκπροσώπου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εκπροσώπων συλλόγων-φορέων του νομού, πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο  σύντομο χαιρετισμό  του ο Πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου  συναδ. Βοργιάς Στέλιος,  ευχήθηκε  σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ενώ αναφέρθηκε και στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας βάζοντας εμπόδια στα πρωτοβάθμια Σωματεία στην προκήρυξη της απεργίας,   μειώνοντας τα επιδόματα σε  πολύτεκνους και τρίτεκνους καθώς επίσης, ειδική αναφορά έκανε στο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας καζίνο στην Κρήτη και την αναδιαμόρφωση του πλαισίου που διέπει την χορήγηση αδειών και τη λειτουργία καζίνων – συνολικά – στη χώρα.

Αναφορά έκανε στα μείζονος σημασίας προβλήματα της καθημερινότητας  που παραμένουν άλυτα (ανεργία, απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, εργατικά ατυχήματα κ.α.). 

“Η ακρίβεια, η ανεργία και οι απολύσεις είναι ζητήματα που χρίζουν άμεσης  αντιμετώπισης”, τόνισε και κάλεσε  τους  εργαζόμενους  να είναι κοντά στα σωματεία και να βρίσκονται  σε  επαγρύπνηση  για  νέους  αγώνες.

“Οι κοινωνικές αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι απαιτητές όσο ποτέ άλλοτε και σε καμία περίπτωση  δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία την πίστη, την ελπίδα μας, έννοιες   που θα μας οδηγήσουν  να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Καλή χρονιά σε όλους.”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΗ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook