Το χρονικό της «κόντρας» ανάμεσά τους μέσω social media

Η «κόντρα» στο Facebook του αστυνομικού Φωτεινού Παγιαύλα και μίας λιμενικού, της Κατερίνας Πλακίδα, έφτασε στα δικαστήρια. Ο Φωτεινός Παγιαύλας είναι ο πρώτος αστυνομικός που πήγε στο «Athens pride» το 2015, καταγγέλλοντας την άνοδο της ακροδεξιάς και το 2016 είχε φωτογραφηθεί με προσφυγόπουλα σε σχολείο. Η λιμενικός αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε ότι ο αστυνομικός τη χαρακτήρισε «φασίστρια, ρατσίστρια, ομοφοβική και τρανσφοβική λιμενικίνα».

Κύκλοι του αστυνομικού που μίλησαν στο newsbeast.gr δήλωσαν για την κ. Πλακίδα πως εκείνη «ξεκίνησε την απρόκλητη επίθεση και κατά το παρελθόν έχει ασχοληθεί μαζί του. Αυτός κοιτάει τη δουλειά του, δεν ασχολείται».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ρητορική της κ. Πλακίδα έγινε πιο έντονη όταν ο αστυνομικός είχε γράψει σε ανάρτησή του στις 4 Δεκεμβρίου πως «με την Μποφίλιου θα έπινα ένα μπυράκι».

Η αστυνομικός την επομένη, στις 5 Δεκεμβρίου, σχολίασε ως εξής: «Μόλις διάβασα ανάρτηση από “συνάδελφο” που ανήκει στη λοαδ ότι θα έπινε μπυράκι με Μποφίλιου παρά με νοτη …..αντιπαθώ την Μποφίλιου αλλά παρ όλα αυτά δεν πιστεύω να συχνάζει σε gay-bar όπως επίσης ο Νότης δεν βγαίνει για μπυράκι με μπρελόκ  #tonboulooust».

Αφορμή για τη μήνυση, σύμφωνα με τους κύκλους του αστυνομικού, υπήρξε η ανάρτησή του με την οποία απαντά στην Κατερίνα Πλακίδα, γράφοντας: «Υπάρχει μια φασίστρια, ρατσίστρια, ομοφοβική και τρανσφοβική λιμενικίνα. Από το πράιντ του ‘17 έχει λυσσάξει μαζί μου. Η τελευταία της επίθεση είναι επιπέδου 10χρονου. Με κατηγορεί ότι συχνάζω σε γκέι μπαρ.

Άκου Κατερινάκι. Μαζί ήμασταν αποσπασμένοι στη Σάμο, έβλεπες πως ούτε για καφέ δεν έβγαινα, για να μαζέψω λεφτά να παντρευτώ. Και τώρα που παντρεύτηκα πάλι ζορίζομαι να βγω σε οποιαδήποτε μπαρ. Αλλά και πάλι, εάν ήμουν γκέι θα είχα κάθε δικαίωμα να βγαίνω σε γκέι μπαρ και οπουδήποτε γουστάρω και δεν θα υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟ πάνω σ’ αυτό. Δυστυχώς το εμφύτευμα ή το χάπι του να έχεις ανθρωπιά μέσα σου, να νοιώσεις, να αγαπήσεις, να σέβεσαι, δεν υπάρχει και θα πνιγείς μες στη κακία σου μια μέρα».

Η λιμενικός, από την πλευρά της, προσκόμισε στη μήνυσή της φωτοαντίγραφα των σχολίων από το Facebook και προσωπικές συνομιλίες με τον αστυνομικό. Αν τελικά η υπόθεση ξεκινήσει να εκδικάζεται, αυτό εκτιμάται, σύμφωνα με κύκλους του αστυνομικού, προς το 2019.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook